Gediz Amatör Spor Kulüpleri 'birlik' Kararı Aldı

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Amatör Spor Kulüpleri arasında birlik olma kararı alındı.Birlik kurma çalışmaları için Gediz...

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Amatör Spor Kulüpleri arasında birlik olma kararı alındı.

Birlik kurma çalışmaları için Gediz Dinlenme Tesislerinde bir araya gelen Dayınlar Spor, Erdoğmuş Spor, Eskigediz Belediye Gazi Spor, Gediz Gençlik Spor, Gediz Gücü Spor, Uluoymak 1 Eylül Spor ve Yunuslar Spor kulüpleri yöneticilerine Yenikent Belediye Spor Kulübü ev sahipliği yaptı.

Yapılan toplantı hakkında bilgi veren Kütahya Amatör Spor Kulüpleri 1. Amatör Küme Tertip Komitesi Üyesi Süleyman Karakoç, 2012-2013 Sezonu başında başlayan birlik kurma çalışmalarının olumlu bir kararla sonuçlandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Gediz sporunun canlanması ve Kütahya'da Gediz'in temsil edilmesi için birleşmek gerektiğini belirten Kütahya Amatör Spor Kulüpleri 1. Amatör Küme Tertip Komitesi Üyesi Süleyman Karakoç, Gediz Takımlarının birlik olmaları halinde, kulüp işlerinin zamanında ve tek elden yapılacağını, Kütahya'da Gediz’i temsil edeceğini, gerek Gediz'de ve gerekse Kütahya'da kulüpler adına görüşmeler yapacağını ifade etti.

Ayrıca Gediz'de spor altyapısı olmadan başarının olamayacağını dile getiren Tertip Komitesi Üyesi Süleyman Karakoç, "Yapılan istatistik çalışmalarında Kütahya merkez, Simav, Tavşanlı ve Süper amatör guruplarda mücadele eden takımlarda en az 5-6 altyapı oluşturulurken Gediz-Emet gurubunda ise zorunlu olduğu için 1 altyapı takımı zorla oluşturuluyor. Gurubumuzun güçlenmesi, futbol kalitesinin artması için altyapı takım sayısının artırılması gerekir. Gediz'de sporun güçlenmesini istiyorsak önce altyapıyı oluşturmamız şarttır" dedi.

Toplantıda, Gediz amatör Spor Kulüpleri Birliği Derneği kurulması ve kurucu üyeliğinin de aktif kulüp başkanlarından oluşmasına karar verildi.

Reklam
Reklam

Gediz-Emet 2. Amatör Küme'de Pazar günü oynanması gereken Erdoğmuş Spor Yunuslar Spor maçında, Yunuslar Spor'un sahaya çıkmaması nedeniyle Erdoğmuş Spor 3-0 hükmen galip sayıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: