Gediz Belediye Başkanı Saraoğlu:

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Eskişehir-İzmir karayolunun kısaltılması amacıyla bölünmüş yol yapımı çalışması başlatıldığını bildirdi.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Eskişehir-İzmir karayolunun kısaltılması amacıyla bölünmüş yol yapımı çalışması başlatıldığını bildirdi.

Saraoğlu, makamında düzenlediği basın toplantısında, Eskişehir-Kütahya-Uşak-İzmir karayolunun bölünmüş yol olarak yapımının ihalesinin tamamlandığını ve bu yolun inşasının 2015 yılına tamamlanmasının planlandığını söyledi.

"Eskişehir-İzmir karayolu kısalıyor" diyen Saraoğlu, bu yolun kısalmasının, Gediz'in şehirler arası yol üzerinde bir kent olarak sanayi, turizm ve ticaret alanında daha da gelişeceğini öngördüğünü anlattı.

Reklam
Reklam

Saraoğlu, Eskişehir-İzmir karayolu yapım çalışmaları kapsamında bitümlü sıcak asfalt kaplama işinin Kütahya'nın Gelinkaya mevkisinde başlatıldığı bilgisini vererek, şöyle konuştu:

"İlk olarak Kütahya-Gelinkaya kısmı ihale edilen yolun kalan kısımları Gelinkaya mevkisi-Çavdarhisar, Çavdarhisar-Gediz, Abide-Uşak güzergahları olarak ihale edilecektir. Eskişehir-Kütahya-Uşak-İzmir karayolu ilçemizden geçmekte ve İzmir Limanı'na ulaşılan en kısa yoldur. Eskişehir'den İzmir'e en kısa mesafede ulaşım sağlayan yol olarak Eskişehir-Kütahya-İzmir karayolu 407 kilometre, alternatif olarak kullanılabilecek Eskişehir-Kütahya-Afyon-Uşak-İzmir karayolu ise 507 kilometredir. İlçemizden geçen güzergah 100 kilometre daha kısadır. Bir de Eskişehir-Kütahya-Altıntaş-Banaz-Uşak-İzmir karayolu bulunmaktadır. Ancak burası, ilçemiz güzergahında bulunan yoldan 33 kilometre daha uzundur. Veriler göstermektedir ki, Eskişehir-Kütahya-Gediz-İzmir karayolu, diğer alternatiflerden hem daha kısa hem de daha nitelikli bir ulaşım sağlamaktadır."

Reklam
Reklam

Muhabir: Mehmet Altıntaş / Sedat Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz