Gediz Belediyesi Aşure Dağıttı

Gediz Belediyesi, Muharrem Ayı nedeniyle halka aşure çorbası dağıttı.Ulucami önünde bin 500 kişilik aşure çorbası...

Gediz Belediyesi, Muharrem Ayı nedeniyle halka aşure çorbası dağıttı.

Ulucami önünde bin 500 kişilik aşure çorbası hazırlayan Gediz Belediye görevlileri tarafından tüm vatandaşlar ile öğrencilere aşure çorbası dağıtıldı.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, her yıl Muharrem ayı içerisinde aşure çorbası dağıtmayı geleneksel hale getirmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Aşure ayı olarak da bilinen Muharrem Ayının tüm Müslümanlar tarafından büyük önem taşıdığını belirten Belediye Başkanı Saraoğlu, "Evlerimizde olduğu gibi bizde her yıl Ulucami önünde aşure yaptırarak halkımıza dağıtıyoruz. Namazdan çıkan vatandaşlarımızın yanında öğrencilerimize, yoldan gelip geçen bayan-erkek herkese dağıtılan aşureye halkımızın ilgisi yine büyük oldu.

Reklam
Reklam

Belediyemiz tarafından hazırlanarak dağıtılan aşurenin hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan duacıyız. Cenab-ı Hak hayır ve dualarımızı kabul etsin, bu millete afet ve zulüm göstermesin" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: