Gediz Meslek Lisesi Öğrencileri Robot Yarışmasında Başarı Kazandı

Kütahya'nın Gediz ilçesindeki Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, 7. Uluslararası Robot Yarışması'nda ilk...

Kütahya'nın Gediz ilçesindeki Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, 7. Uluslararası Robot Yarışması'nda ilk 100'e girdi. Milli Eğitim Bakanlığı ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Eğitim Enstitüsü işbirliğiyle düzenlenen yarışma, "Piri Reis" temasıyla yapıldı. İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda, 2-4 Mayıs 2013 arısındaki yarışmaya "Çizgi İzleyen" kategorisinde katılan Gedizli öğrenciler Mesut Türkkalesi ve Emre Zengin'in "MST" isimli robotu, aralarında İtalya, Kırgızistan, Türkmenistan ve Özbekistan gibi ülkelerden öğrencilerin yaptıklarının da bulunduğu birçok robotu geçerek ilk 100'e girmeyi başardı.

Reklam
Reklam

Yarışma alanında Gediz standını gezen Merkez Valisi Selim Cebiroğlu, Okul Müdürü Tevfik Delen’den okul ve robotlar, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Yaşar Baki Altunbaş’tan da yarışmalar hakkında bilgi aldı. Cebiroğlu, "Anadolu’dan gelerek böyle büyük ve uluslararası bir organizasyonda başarılı olan Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencilerini tebrik ediyorum." dedi. Cebiroğlu, öğrencilere çeşitli hediyeler de verdi.

Yarışmada "Temalı Robot" kategorisinde Yenimahalle Endüstri Meslek Lisesi, "Sumo" kategorisinde Karabük Üniversitesi, "Mini Sumo" kategorisinde Adil Karaçam Endüstri Meslek Lisesi, "Çizgi İzleyen" kategorisinde Yerköy Endüstri Meslek Lisesi ve "Robotino" kategorisinde İSOV Dinçkök Endüstri Meslek Lisesi birinci oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz