Gediz Meslek Yüksekokulu'ndan Kan Bağışı

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu öğrencileri, kan bağışı kampanyasına büyük ilgi gösterdiler.Kızılay tarafından Yüksekokul...

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu öğrencileri, kan bağışı kampanyasına büyük ilgi gösterdiler.

Kızılay tarafından Yüksekokul kantininde gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına, akademik ve idari personel ile öğrenciler yoğun ilgi gösterirken, kan bağışında bulunmak için adeta birbirleriyle yarışan öğrenciler, sosyal duyarlılık anlamında, önemli ve anlamlı bir olaya imza attılar.

Kızılay yetkilisi Dr. Sinan Dönmez, bir ünite kan vermenin, kandaki yağ oranlarını azaltarak kalp krizi geçirme riskini yüzde 90 oranında azalttığını söyledi.

Reklam
Reklam

Ayrıca, kan vermekle kan hücrelerinden alyuvarların yenilenmiş olacağını belirten Dr. Sinan Dönmez, "Bu da kişilerin daha zinde olmasını sağlamaktadır. Erkekler yılda 4 defa, bayanlar ise 3 defa kan verebilir" diye konuştu.

Dr. Sinan Dönmez, kan vermek için gelenlerin tansiyonlarına ve kan değerlerine bakıldığını ve bu yüzden donörün sağlığının tehlikeye atılmadığını ifade etti.

Dönmez, "Sosyal sorumluluk noktasında gençlerin katılımcı olması ve Türkiye'nin kan bağışı sorununun çözümü için daha hassas olmaları bizleri memnun etmektedir. Her kan bağışı bir hayat kurtaracaktır. Kızılay adına kan bağışı yapan tüm Gediz Meslek Yüksekokulu personeli ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: