Gediz Polisi Hırsızlara Göz Açtırmıyor

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, bir işyerini soyarak kaçtığı iddia edilen zanlı polis tarafından yakalandı.Edinilen bilgiye göre;...

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, bir işyerini soyarak kaçtığı iddia edilen zanlı polis tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre; Sanayi Sitesi 728 Sokakta bulunan Akgün Oto Yedek Parça isimli iş yerinin kapısının kilidini kırarak içeri giren şahıs veya şahıslar dükkanın yazıhane bölümünde bulunan masanın çekmece kilidini kırdıktan sonra çekmecede bulunan 450 TL banknot ve 30 TL madeni para ile işyerinde bulunan 800 TL değerinde 5 adet akü ve 4 bin 750 TL değerindeki çeşitli araç parçalarını çalarak işyerinden ayrıldılar.

Reklam
Reklam

Sabah işyerine geldiğinde olanları fark eden işyeri sahibi S.A. durumu emniyet güçlerine bildirerek faillerin yakalanmasını istedi.

Aynı gün içerisinde Yenikent Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri yol denetlemesi yaparak şüpheli bir aracı durdurdu. Şüpheli araçtaki şahısların belgelerini kontrol ettikleri sırada şahıslar belgelerini bırakarak kaçmayı başardı. Ekiplerin, kaçan şahısların yakalanması için Gediz İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Uşak İl Emniyet Müdürlüğü'ne durumu bildirilmesi üzerine güzergahta sıkı bir takip başlatıldı.

Kaçan şahısların kullandığı aracın plakası incelendi. Uşak istikametinden Gediz'e girdiği, 45 dakika sonra Gediz'den Uşak istikametine çıkış yaptığı PTS kameraları tarafından tespit edilen aracın sanayi sitesinde görevli bekçiler tarafından da durdurulmaya çalışıldığı fakat buradan da kaçmayı başardıkları anlaşıldı. Şahıslar, Uşak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile koordineli çalışılarak Uşak'ta ikamet adreslerinde kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındılar.

Reklam
Reklam

Uşak'ta yakalanarak Gediz'e getirilen ve hakkında birçok suç kaydı bulunan, ayrıca 3 ayrı ev ve işyerinden yaptıkları hırsızlık suçlarından aranan E.G., Gediz Cumhuriyet Başsavcılığı'nca alınan ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Gediz Cezaevi'ne teslim edildi.

Gediz İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, MOBESE ve PTS kameralarının önemine değinerek, gece ve gündüz yapılan kontrollerle tüm suçların her anının izlenebildiğini ve yapılanın kimsenin yanına kar kalmayacağının iyice anlaşılması gerektiğini söyledi.

İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, "Suç işlendikten bir süre sonra, yine ekip ruhu ile faili meçhul bir hırsızlık olayını tüm sonuçlarıyla aydınlatıp, şüphelinin adalet önüne çıkarılmasında emeği bulunan, titiz çalışmalarıyla suçun önlenmesi ve suçluların yakalanmasına katkı sağlayan tüm meslektaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: