Gediz Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi Öğrencileri Almanya'ya Gidiyor

Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden 15 öğrenci, eğitim için 3 refakatçı gözetiminde Avrupa Birliği...

Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden 15 öğrenci, eğitim için 3 refakatçı gözetiminde Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajans desteği ile Almanya'ya gidiyor.

Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü'nün hazırlayarak Avrupa Birliği Bakanlığı'na bağlı Ulusal Ajans'a sunduğu "AB Ülkelerinde Uygulanan Isı Yalıtım (İzolasyon) Teknikleri" konulu proje kabul edildi. Proje için tamamı Avrupa Birliği bütçesinden karşılanmak üzere 31 bin 692 Avro karşılıksız mali destek verilmesi sağlandı.

Reklam
Reklam

Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Tevfik Delen, okulun İnşaat Teknolojisi Alan Şefi Ahmet Karataş ile birlikte hazırladıkları proje kapsamında Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi İnşaat Teknolojisi Alanı'ndan 15 öğrencinin 3 refakatçi personel gözetim ve denetiminde Almanya'nın Nordhein-Westfalen Bölgesi Herne (Düseldorf Civarında) şehrinde 21 günlük bir mesleki eğitim alacaklarını söyledi.

Bu tür bir mesleki eğitim projesinin Gediz'de ilk defa uygulanacağını belirten Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Tevfik Delen, Türkiye'den Almanya'ya gidecek olan öğrenciler burada bir Alman Meslek Lisesi olan "Emschertal-Berufskolleg" (Emschertal Meslek Koleji), "3A Education & Service" (3A Eğitim ve Servis) ile Mengeder Fensterbau Und Glasbau GmbH'da (Isı Yalıtım Sistemleri Fabrikası) eğitim ve uygulama faaliyetlerinde bulunacaklardır. Bu faaliyete katılan tüm öğrencilere faaliyet sonunda tüm Avrupa'da geçerli olan mesleki eğitim belgesi "Europass" sertifikası verilecektir. Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajans tarafından kabul edilen bu projeye Gediz Kaymakamlığı ve Gediz Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Müdürlüğü lojistik olarak, Gediz Beton, İnşaat, Sağlık, Madencilik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ile Gediz Styropor Yalıtım Ambalaj İnşaat Ticaret ve Sanayi Limitet Şirketi de mali ve teknik olarak destek vermektedir. Projeye destek veren ve emeği geçen tüm kişi, kurum ve kuruluşlara okulumuz ve ilçemiz adına teşekkür ederim" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: