Gediz Toplum Sağlığı Merkezi'nden Aşı Eğitimi

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, 7. Avrupa Aşı Haftası etkinlikleri dolayısıyla aşı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, 7. Avrupa Aşı Haftası etkinlikleri dolayısıyla aşı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gediz Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) tarafından Öğretmenevi Toplantı Salonunda düzenlenen aşı bilgilendirme toplantısına ilçe ve çevresinde görev yapan öğretmenler, muhtarlar, din görevlileri ve anneler katıldı.

Gediz Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Saadet Önver, 7. Avrupa Aşı Haftası etkinlikleri dolayısıyla yapılan bilgilendirme toplantısının toplumun tüm kesimlerini aşılama ve aşı ile korunabilir hastalıklar konusunda bilgilendirmeyi amaçladığını söyledi.

Reklam
Reklam

Bilgilendirmenin asıl amacının bağışıklamanın önemi anlatılarak aşı kapsayıcılık oranlarının artırılması olduğunu belirten Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Saadet Önver, aşının insan ve hayvanlarda hastalık yapma yeteneğinde olan, virüs, bakteri gibi mikropların hastalık yapma karakterlerinden arındırılarak ya da bazı mikropların salgıladığı zehirlerin (toksinlerin) etkilerinin ortadan kaldırılmasına yönelik geliştirilen biyolojik maddeler olduğunu kaydetti.

Sorumlu Hekim Dr. Saadet Önver, "Aşı, insanları hastalıklardan ve kötü sonuçlarından koruyabilmek için sağlam ve risk altındaki kişilere uygulanır. Aşılama hizmetleri bebekleri, çocukları ya da erişkinleri enfeksiyona yakalanma riskinin en yüksek olduğu dönemden önce aşılayarak, bu hastalıklara yakalanmalarını önlemek amacı ile yürütülen önemli bir temel sağlık hizmetidir. Bu temel sağlık hizmetinden vaktinde ve en iyi şekilde faydalanmak için sorumlu kişilerin de en iyi şekilde bilgilenmeleri gerekir. Düzenlediğimiz bu tür eğitim ve bilgilendirme toplantılarına her sorumlu kişinin katılmasını istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz