Gediz Üniversitesi, 10 Somalili öğrenciyi burslu okutacak

Yüzyılın felaketiyle karşı karşıya olan Somali'ye bir şefkat eli de Gediz Üniversitesi'nden uzandı. Bu ülkeden...

Yüzyılın felaketiyle karşı karşıya olan Somali'ye bir şefkat eli de Gediz Üniversitesi'nden uzandı. Bu ülkeden 10 öğrenci, beş yıl boyunca burslu okutulacak. Açlığın ve kuraklığın pençesinden alınacak gençlerin bütün ihtiyaçları karşılanacak ve psikolojik yardımda bulunulacak.
Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, Gediz Üniversitesi'nin toplumsal duyarlılığa sahip olduğunu söyledi. Kavuk, "İnsanlık, şu anda önemli bir sınavdan geçiyor. Bebeklerin ve çocukların göz göre göre öldüğü, yetişkinlerin çaresiz durumda olduğu bu felakete seyirci kalamayız. Gediz Üniversitesi olarak, insanlığa karşı sorumluluğumuzun gereğini yerine getiriyoruz. Bu dramın bir daha tekrarlanmaması ya da en az kayıpla atlatılması, ancak iyi eğitimli yöneticiler sayesinde olabilir. Üniversitemizden mezun olacak Somalili gençler, ülkelerine döndüğünde eminim ki iyi görevlere gelecek ve bu felaketten ders çıkarıp beklenen önlemlerin alınmasında rol oynayacaktır." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz