Gediz Üniversitesi ABD'de Sempozyum Düzenleyecek

Gediz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, ABD’nin Uluslararası Florida ve İngiltere’nin Leeds Metropolitan üniversiteleriyle...

Gediz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, ABD’nin Uluslararası Florida ve İngiltere’nin Leeds Metropolitan üniversiteleriyle 2. Uluslararası Politik Ekonomi Sempozyumu düzenleyecek. Sempozyumun ilki geçen yıl İzmir’de yapılmış, 15 ülkeden 45 ekonomist ve uluslararası ilişkiler uzmanı katılmıştı. Finalde de IMF Türkiye Daimi Temsilcisi Mark Lewis kürsüye çıkmıştı. Büyük yankı uyandıran dünya çapındaki bu organizasyonun şimdiki adresi ise ABD’nin Miami şehri .

21 ve 22 Mart 2013 tarihlerindeki sempozyum, yine çeşitli ülkelerden ekonomistler ve uluslararası ilişkiler uzmanlarıyla birlikte bu defa diplomatları da buluşturacak. Ana gündem maddesi Avrupa Birliği (AB) olacak. AB’nin geleceği ve yarım asrı geride bırakan Türkiye-AB ilişkileri masaya yatırılacak. İngiltere, Fransa ve Hollanda’nın Miami konsoloslarına, krizlerle boğuşan AB’nin küçüleceği mi, yoksa sona mı ereceği sorulacak? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Avrupa liderlerine sitem edip gündeme getirdiği Şangay İşbirliği Örgütü’nün (Şangay Beşlisi) Türkiye için AB’nin seçeneği olup olmayacağı da ele alınacak.

Reklam
Reklam

Gediz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Funda Yercan, Yrd. Doç. Dr. Gaye Güngör, Yrd. Doç. Dr. Nursel Aydıner Avşar, Yrd. Doç. Dr. Muharrem Burak Önemli, Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Üstün ve Yrd. Doç. Dr. Sait Akşit, sempozyuma sunumlarıyla katılacak. ABD’deki bilimsel toplantıda Ege Bölgesi ve İzmir de tanıtılacak, Miami’nin turizmdeki başarısı yerinde incelenecek, oradaki izlenimler Türk turizmcilere aktarılacak. Ayrıca İzmir’in EXPO 2020 adaylığına da vurgu yapılarak, konuşmacı diplomatlardan destek istenecek.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL İNGİLTERE'DE
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Akdiş, bir Türk üniversitesinin ABD’de böyle bir sempozyuma imza atmasının önemine işaret etti. Faaliyet alanlarını İzmir ve Türkiye'yle sınırlı tutmadıklarını belirterek, “Gediz, bir dünya üniversitesi olma hedefiyle kuruldu. Biz de bu yönde çalışıyoruz. Her kıtadan öğrenci aldığımız gibi her yerde bu tip etkinlikler de gerçekleştirebilmeliyiz. Gediz Üniversitesi’nin, İzmir’in ve ülkemizin adını gelecekte yurtdışında daha çok duyuracağız. Bu kapsamda Uluslararası Politik Ekonomi Sempozyumu, 2014’te İngiltere’de olacak. Çift diploma anlaşması gibi yoğun işbirliğimizin bulunduğu Leeds Metropolitan Üniversitesi evsahipliği yapacak. İzmir, Miami ve Leeds arasında bu sempozyum aracılığıyla kurulan bilim köprüsü, hem ülkemize hem de insanlığa çok şey kazandıracak.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz