Gediz Üniversitesi, Aydınlı Öğrencilerin Meslek Seçimine Yardım Edecek

Gediz Üniversitesi, Aydınlı öğrencilerin başarılı ve mutlu olacağı doğru meslekleri seçmesi için rehberlik hizmeti verecek....

Gediz Üniversitesi, Aydınlı öğrencilerin başarılı ve mutlu olacağı doğru meslekleri seçmesi için rehberlik hizmeti verecek. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Aydın Valisi Kerem Al ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, bu amaçla protokol imzaladı. Buna göre Aydın’daki 101 lisede bulunan öğrencilere ücretsiz rehberlik hizmeti verilecek. Gençler, üniversitelere misafir olacak, derslere katılacak, okumak istedikleri bölümler hakkında yerinde bilgi alacak. Böylece ilgi duydukları, başarılı ve mutlu olacakları meslekleri seçmeleri sağlanacak.

Reklam
Reklam

Rektör Çevik, yaptığı açıklamada liselilere kapılarını sonuna kadar açtıklarını, bu işbirliğinin ülkenin geleceğine dönük en güzel yatırım olacağını söyledi: “Ülkemizin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmesi için insan kaynaklarımızı doğru ve yerinde değerlendirmemiz gerekiyor. Herkes severek çalışacağı ve verimli olacağı mesleği seçerse kalkınma hızımız katlanır. Hepsinden de önemlisi daha mutlu bir toplumun temelleri atılır.”

Vali Al ise yarınların heba olmaması gerektiğini vurgulayarak, “Çocuklarımız doğru meslekleri seçerse gelecek de bizler için daha güzel olur. Bu anlamlı katkılarından dolayı üniversitelerimize teşekkür ediyoruz. Üniversitelerin toplumla nasıl bütünleşmesi gerektiğini ortaya koydular.” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Töre de Türkiye’ye örnek gösterilecek bir işbirliğine imza attıklarını kaydederek, “Verdiğimiz eğitimin amacına ulaşması, öğrencilerimizin doğru meslekleri seçmesine bağlı. Alacağımız bilimsel destekle bunu sağlamayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: