Gediz Üniversitesi her iki öğrencisinden birisine burs veriyor

İzmir’e 50 milyon dolarlık kampüs kazandıran Gediz Üniversitesi, her iki lisans öğrencisinden birine de burs...

İzmir’e 50 milyon dolarlık kampüs kazandıran Gediz Üniversitesi, her iki lisans öğrencisinden birine de burs veriyor. İzmir’e kazandırdığı eşsiz yatırımı, insana da yatırım yaparak taçlandırıyor. Burs, başarısızlık durumunda bile kesilmiyor. Üniversite sınavında dereceye girenlere, eğitim bursunun yanında her ay bin liraya varan harçlık ödeniyor. Ayrıca derslerinde belirli bir not ortalamasını yakalayanlar ve sporcular da ücretsiz eğitim imkanı elde ediyor.
Yükseköğretimdeki genel uygulamanın aksine, kurum içi yatay geçişte de bursların devam edeceğini belirten Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, “Gençler, üniversite eğitimi sırasında meslek değiştirmek isteyebilir. Geleceği doğrudan etkileyecek bu karar durumunda bize düşen, onlara destek olmaktır. Not ortalaması en az 3 olan öğrenciler, bölüm değiştirebilir ve burs almaya devam eder. Bunun tek şartı, gideceği bölümde kayıt yılındaki en düşük burslu öğrenci puanından daha yüksek puana sahip olmaktır.” dedi. Rektör Çevik, başarmak isteyenlere her türlü imkan ve kolaylığı sağladıklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Yatay geçişe rağmen burs vermeye devam etmemiz, bu anlayışımızın bir eseridir. İki öğrenciden birine eğitim desteği sunan üniversitemizin tek hedefi; araştıran ve yeni buluşlara imza atan genç bilim insanları, yeni girişimciler ve iş dünyamızın ihtiyaç duyduğu kaliteli işgücünü yetiştirmektir. Bunu sağlayacak modern altyapıya ve eğitim olanaklarına sahibiz. Gençlerimiz yeter ki başarmak istesin, biz her zaman onların yanında olacağız.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz