Gediz Üniversitesi konuk öğrenciler için Türkçe yaz okulu düzenledi

Gediz Üniversitesi, yoğun talep üzerine Türkçe yaz okulu düzenledi. Gürcistan’dan gelen ilk öğrenciler, ülkelerinde Türkçe...

Gediz Üniversitesi, yoğun talep üzerine Türkçe yaz okulu düzenledi. Gürcistan’dan gelen ilk öğrenciler, ülkelerinde Türkçe konuşanların daha kolay iş bulabildiğini ifade ediyor.
Gediz Üniversitesi, ülkelerinde Türkçe eğitimi gören yabancı öğrenciler için yaz okulu açtı. Son dönemde yurt dışından bu yönde gelen talepler nedeniyle düzenlenen programın ilk katılımcıları Gürcistan’dan. Komşu ülkenin 5 üniversitesinden 11 kız öğrenci, hem Türkçe bilgilerini geliştirdi hem İzmir’i ve Türk kültürünü yakından tanıdı. Konuk gençler, Gürcistan’da İngilizce ve Rusça’yla birlikte Türkçe’nin en çok tercih edilen yabancı dil haline geldiğini belirtti.
Ülkelerinde Türk firma sayısının ve Türkiye ile iş yapan şirketlerin giderek artmasının bunda büyük payı bulunduğuna dikkat çeken öğrenciler, “Türkçe bilenler, üniversiteden mezun olduktan sonra daha kolay iş bulabiliyor. Türkiye’yi ve Türkçe’yi çok seviyoruz. İzmir’e de hayran kaldık.” dedi.

Reklam
Reklam

ARTAN TİCARETİN SONUCU
Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik de Türk ekonomisinin dünya genelindeki etki alanının genişlemesiyle Türkçe’ye ilginin arttığına işaret etti. Uzun yıllar yurt dışında görev yapan Prof. Dr. Çevik şunları söyledi:
“Ticari ilişkiler beraberinde aynı dilden konuşma zorunluluğunu getiriyor. Kurulan ekonomik bağlar zamanla toplumları birbirine yakınlaştırıyor, sosyal ilişkileri güçlendiriyor. Öyle görünüyor ki Türkçe konuşan yabancılara sürekli yenileri eklenecek, ana dilimiz bir dünya dili olacak. Bu durum sevindirici ve gurur verici. Gediz Üniversitesi olarak bu sürece biz de katkıda bulunmak istedik. Türkçe yaz okulumuz her yıl büyüyecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz