Gediz Üniversitesi, Seyrek’teki Kampüsünde 37 Ülkeden Öğrencileri Ağırlıyor

İzmir Seyrek’te modern bir kampüs kuran Gediz Üniversitesi, 37 ülkeden öğrencileri buluşturuyor. Gediz Üniversitesi...

İzmir Seyrek’te modern bir kampüs kuran Gediz Üniversitesi, 37 ülkeden öğrencileri buluşturuyor.

Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, “Gediz Üniversitesi, İzmirli hayırseverler tarafından araştıran, buluşlara ve yeniliklere imza atan, kültürleri buluşturup kaynaştıran bir dünya üniversitesi hedefiyle kuruldu. Bunu sağlamak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak İzmir Seyrek’te uluslararası standartlarda kampüs oluşturduk. Gediz, kesinlikle ticari bir üniversite değildir, bunun özellikle bilinmesini istiyoruz. Tek beklentimiz, yeniliklerin peşinden koşan değil, yeniliklere öncülük eden; ülkemize ve insanlığa hizmet eden genç bilim insanlarını yetiştirmektir. Bu yolda kısa sürede önemli mesafe aldık ama hepsi bu kadar değil.” dedi.

Reklam
Reklam

Abdullah Kavuk, gerçekleştirmek istedikleri hedeflerini şöyle açıkladı: “Seyrek’teki kampüsümüzü daha da geliştirip büyütüyoruz. Yerleşme alanımız 30 bin metrekareden, 50 bin metrekareye yükseldi. Öğrenci kapasitemizi de 6 bin 200’e çıkarıyoruz. Buraya bir de teknopark ekleyeceğiz, bunun için hazırlıklarımız sürüyor. Ayrıca Çiğli’ye de ikinci kampüsümüzü kuracağız. Emekli öğretmen Hatice Bahriye Yağcı tarafından bağışlanan ve Türkiye tarihinde eğitime bir defada yapılan en büyük destek olarak kabul edilen 44 dönümlük arsada tıp fakültesi ve hastanesi olacak. Üniversitemizin yanı sıra İzmir ve ülkemiz için büyük önem taşıyan ikinci kampüsümüzün projesi yurt dışında hazırlanıyor, önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Yeni yatırımlarımızla fiziki altyapıyı sürekli iyileştirirken, eğitim kalitesinin hep en iyi kalmasını sağlamak için de çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Tüm bunların sonucunda Gediz Üniversitesi, gelecekte hem İzmir’e hem Türkiye’ye hem de tüm insanlığa daha çok değer katacak.”

Reklam
Reklam

İKİ ÖĞRENCİDEN BİRİNE KESİNTİSİZ BURS VERİLİYOR

Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, Gediz Üniversitesi olarak iki öğrenciden birine burs desteği sağladıklarını belirtti. Kavuk, "Geçtiğimiz öğretim yılında kontenjanlarımızı tamamen doldurduk. Türkiye’yle birlikte 37 ülkeden öğrencimiz var. Üniversitemizin dünya çapında araştırma ve yeni buluşlar merkezi saygın bir bilim kurumu olabilmesi için güçlü akademik kadro oluşturduk. Şu an aralarında yabancıların da yer aldığı 238 akademik personel görev alıyor, bu sayı her geçen artıyor. Gediz Üniversitesi’nin bir farkı da başarıyı teşvik eden özel burs sistemidir. Başarısızlık durumunda kesilmeyen zengin burs seçeneklerimizden 2 öğrenciden biri yararlanıyor. Tüm çabamız aydınlık yarınlar, daha gelişmiş bir Türkiye için." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: