Gediz Üniversitesi’nden Ali Sabancı’ya Fahri Doktora

Gediz Üniversitesi ilk fahri doktora ünvanını Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı’ya verdi. “Gediz...

Gediz Üniversitesi ilk fahri doktora ünvanını Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı’ya verdi. “Gediz için bu önemli bir gün, ama Ali içinde bu çok önemli bir gün” diyen Ali Sabancı, bunun sebebini ise “Artık Ali’den ve Gediz Üniversitesi’nden bir şeyi kimse alamayacak. İkisi de bir ilki beraber yaşıyor. Sizin ilk verdiğiniz doktoranınız, benimde aldığım ilk doktora. Dolayısıyla bundan sonra kimse ne burada ilk olur, ne de benim hayatımda ilk olur” sözleriyle karşılık verdi.

Gediz Üniversitesi Senatosu tarafından Türk gençliğine girişimcilik ruhu aşılayan örnek kişiliği ve iş dünyasındaki başarıları nedeniyle bu ünvana layık görüldü. Fahri doktora ünvanı alan Ali Sabancı, Gediz Üniversitesi öğrencilerine 'Dünya çapında bir girişimcilik öyküsü: Pegasus Hava Yolları' adlı girişimcilik dersi verdi. Ders öncesi Ali Sabancı’nın akademik kıyafetini Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik giydirerek fahri doktora diplomasını verdi. Teşekkür plaketini ise Mütevvelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk sundu. Seyrek Kampüsü Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen törene Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın eşi Aynur Tartan ve çok sayıda konuk katıldı.

Reklam
Reklam

Viva Quarted’in müzik dinletisiyle başlayan törende ilk sözü Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik aldı. Çok özel ve tarihi günlerden birini yaşadıkları için çok mutlu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Çevik, Türkiye’nin 1980’li yıllara kadar kendine gelmeye çalıştığını ve sadece iç piyasaya üretim yapan bir ülke olduğunu vurguladı. Türkiye’nin o dönemlerde dış piyasaya açılamadığını aktaran Çevik, “O günlerde asistan olarak çalıştım. Amerika’da bir şehirden başka bir şehre uçakla gidiliyordu. Bu hayallerimizin Türkiye’de gerçekleştirilmesine çok büyük katkı koyan, 1990 yıllardan beri ulaştırma şirketleri arasında yer alan çok değerli Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı ve kurucusu Ali Sabancı’ya fahri doktora ünvanını vermeye oy birliğiyle karar verdik. Bu ünvanı fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum. Girişimcilik mentalitesi çok önemli. Kendisine güvenen ve kendisini ifade edebilen, bir yabancı dili olan, iyi iletişim kurabilen çalışkan, yeniliğe önem veren gençler yetiştirmemiz lazım. Çok kısa zamanda büyük atılımlar yapmış Ali Sabancı’yı getirdik. Ali Sabancı gençler için çok güzel bir rol model. Gençlerimize örnek olması açısından Avrupa’nın 8 yılda en hızlı büyüyen havayolu şirketi Pegasus’u kapasitesinin üzerine çıkarttı. Biz de onu fahri doktora ile taçlandırmak istedik. Daha nice Ali Sabancı’ların çıkması dileğiyle” diye konuştu.

Reklam
Reklam

İnsanların birbirine destek olmasını vurgulayan Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ise “Anlatırken ben kendimi tanıyamadım. Ne kadar daha fazla birbirimize destek olursak o kadar iyi olur. 'O yapamazsa ben yapamam' fikrini değiştirmek lazım. Önemli bir gün. Ben tesadüfen son zamanlarda üniversitelerle ilgili kitaplar okuyorum. Gediz Üniversitesi yeni bir üniversite olmasına rağmen çok başarılı. Yenilik ve gençlik o kadar büyük bir avantaj ki ön yargınız olmuyor. Buraya geleli 1 saat olmadı öyle çok iyi bir atmosfer ile karşılaştım. Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu’nun temsilen buradayım. Türkiye’de girişimciliği özendirmek üzere çalışıyoruz. Girişimcilik önemli. Çünkü gelişimcilikle bağlantılı. Ne kadar girişimci var ise o kadar kişi başına düşen milli gelir artar. Özenmek bile çok önemli. Bu kadar üniversiteye gerek var mı deniyor. Doğru öğretim görevlileri var mı diye konuşuluyor. O çocuklar okuyamazsa daha kötü şeyler yapmayacak mı? 21. yüzyılda Amerika neden önde olmaya devam edecek. Çünkü yüksek öğretim için dünyanın dört bir yanından öğrenciler geliyor. Her yıl 750 bin üniversiteli iş bulma pazarına açılıyor. Biz bu insanlara iş bulamazsak patlamaya hazır bomba olacak. Muhakkak bu insanlara iş ve eğitim olanakları sunmamız lazım.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz