Gediz Üniversitesi'nden Ilk Fahri Doktora Ali Sabancı'ya

Gediz Üniversitesi, ilk fahri doktora unvanını Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı’ya verecek....

Gediz Üniversitesi, ilk fahri doktora unvanını Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı’ya verecek. Aynı zamanda TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Sabancı, iş hayatındaki başarıları ve gençlere girişimcilik ruhu aşılayan örnek kişiliği sebebiyle Gediz Üniversitesi Senatosu kararıyla akademik cübbe giyerek, fahri doktora beratı alacak. Bu amaçla 13 Mayıs 2013 Pazartesi günü İzmir Seyrek Kampüsü’nde tören düzenlenecek. Sabancı, Gedizli öğrencilere ders de verecek, Pegasus’un nasıl kısa sürede Avrupa’nın en hızlı büyüyen havayolu firması olduğunu, girişimciliğin ve başarmanın sırlarını anlatacak.

Reklam
Reklam

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Gediz’in bilgisi ve özgüveni yüksek genç girişimciler yetiştirmeyi amaçlayan bir üniversite olduğunu söyledi. Ali Sabancı’nın da bu hedefleriyle örtüşen bir isim olduğunu belirterek, “Pegasus’la dünya çapında bir girişimcilik örneğine imza atan Sayın Sabancı, genç yaşta elde ettiği başarılarıyla gençlerimize de önemli bir rol model oldu. Sadece ülke ekonomimize değil, her gün onlarca ülkeye uçaklarını uçurarak tüm dünyaya ve mavi semaya adını yazdıran Sayın Sabancı’nın, daha büyük başarılara yol alacağına inanıyoruz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: