Gediz Üniversitesi'nin başarısı sınır ötesinde yankı buldu

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin kısa sürede elde ettiği başarı, sınırların ötesinde de yankı buldu. Bosna...

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin kısa sürede elde ettiği başarı, sınırların ötesinde de yankı buldu. Bosna Hersek’in yüksek hakimleri ve Saraybosna Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı, inceleme için İzmir'e geldi.
Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi, eğitime başladığı geçen yıl tercih rekoru kırdı. 100 kişilik kontenjana, aralarında üniversite sınavında dereceye girenlerin de olduğu 7 bin 545 genç başvurdu. Başarı, bu yıl daha da yukarıya taşındı ve fakülte, taban puanı sıralamasında Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında altıncılığa yükseldi. Henüz ikinci yılda ulaşılan bu sonuç, yurtdışında bile ses getirdi. Bosna Hersekli yüksek hakimler, bu başarıya nasıl ulaşıldığını yerinde görmek ve Türk hukuk sistemini incelemek için Gediz Üniversitesi Hukuk Merkezi’nin davetlisi olarak geldi.
Bosna Hersek Yüksek Mahkemesi Başkanı Goran Salihovic’in başkanlık ettiği ve Saraybosna Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Borislav Petrovic’in de aralarında yer aldığı heyet, Seyrek’teki kampüsü gezdi. Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Petek ve Öğretim Üyesi Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Atalay’dan bilgi alan Bosnalı hukukçular, öğrencilerin uygulamalı ders gördüğü duruşma salonu başta olmak üzere eğitim altyapısından etkilendiklerini söyledi. Yüksek Mahkeme Başkanı Salihovic, izlenimlerini ülkelerindeki üniversitelerle paylaşacaklarını belirterek, “Gediz Üniversitesi, hem mimarisi hem eğitim sistemi hem de akademisyen kalitesiyle büyüleyici. Dünyanın dört bir yanından buraya neden öğrenci geldiğini, Gediz’i görünce daha iyi anladık.” dedi. Rektör Çevik de yurtdışından övgü almanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, “Araştırmaları, buluşları ve eğitim kalitesiyle dünya çapında bilinen bir üniversite amaçlamıştık. Kısa sürede önemli mesafe aldık. Kardeş ülke Bosna Hersek’ten üst düzey hukukçuların değerlendirmeleri, hedeflediğimiz yolda ilerlediğimizi gösterdi ve heyecanımıza heyecan kattı.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz