Gediz'de 20 Çocuk Toplu Sünnet Ettirildi

Gediz'de, "11. Geleneksel Gediz Tarhana Festivali" etkinlikleri kapsamında 20 dar gelirli ve kimsesiz çocuk topluca...

Gediz'de, "11. Geleneksel Gediz Tarhana Festivali" etkinlikleri kapsamında 20 dar gelirli ve kimsesiz çocuk topluca sünnet ettirildi.

Festival şenliklerinin kutlandığı Adnan Menderes Yaşam Parkı'ndaki Kır Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen toplu sünnet için tören düzenlendi. Törene, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Erdoğan Erik, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, daire amirleri, sünnet çocukları ve yakınları katıldı.

Törene katılan tüm misafirlere açık büfe kahvaltı verildikten sonra mevlit okundu ve dualar edildi. Sünnet olan çocuklara, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Erdoğan Erik, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar ve daire amirleri küçük altın takılırken, AK Parti Gediz Kadın Kolları üyelerinin verdiği oyuncaklar ve çeşitli hediyeler tüm çocukları sevindirdi.

Reklam
Reklam

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, her yıl tarhana festivalinde kaymakamlık ile gerçekleştirilen toplu sünnet organizasyonuyla yardıma muhtaç çocukların erkekliğe adım attırılmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Organizasyona katkı sağlayan her kurum ve kuruluşa teşekkür ettiğini belirten Belediye Başkanı Saraoğlu, 11. kez düzenlenen Tarhana Festivali ve toplu sünnet törenini uzun yıllar devam ettirmeye kararlı olduklarını ifade etti.

Törene katılan tüm misafirlere pilav ve ayran ikram edildikten sonra sünnet çocukları için eğlence düzenlendi. Eğlenceden sonra büyük bir konvoyla şehir içerisinde dolaştırılan çocuklar ilçe halkı tarafından büyük sevgi gösterisi ile karşılandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: