Gediz'de "Aile Ve Ailenin Önemi" Paneli

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Gültekin, çocuklara ilgi, yetenek ve güçleri doğrultusunda başarabilecekleri sorumluluklar vererek bir

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Gültekin, çocuklara ilgi, yetenek ve güçleri doğrultusunda başarabilecekleri sorumluluklar vererek bir şeyler üretme kıvancının yaşatılması gerektiğini bildirdi.

Doç. Dr. Gültekin, Gediz Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde düzenlenen "Aile ve Ailenin Önemi" konulu panelde, her çocuğun tek ve benzersiz olduğunu, her çocuğun iyi yapabildiği bir şeyin mutlaka olduğunu belirtti.

Çocuğun kendisini tanıması, kabul etmesi ve geliştirmesini sağlamak için bireysel farklılıklarını görmesine, üstün ve zayıf yönlerini tanımasına fırsat tanınması gerektiğine dikkati çeken Doç. Dr. Gültekin, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Çocuklara ilgi, yetenek ve güçleri doğrultusunda başarabilecekleri sorumluluklar vererek, bir şeyler üretmenin kıvancı yaşatılmalıdır. Çocuğun başaramadıklarını vurgulayıp onda yetersizlik duygusu geliştirmek yerine, başarabildiklerini ön plana çıkarıp öz güveni geliştirilmelidir. Çocuğun başarısızlığı durumunda, onur meselesi yapmadan bu yaşadığından dersler çıkarmasına yardımcı olunmalıdır. Çocuğun kendi değerlerini oluşturmasını sağlamak için yeri geldiğinde tartışma ortamları oluşturarak görüş ve düşüncelerini dile getirmesine fırsat verilmelidir. Çocukların düşünmeyi ve öğrenmeyi sevmelerini sağlamak için onlara günlük yaşamda karşılaştıkları sorunların çözümlerini sunmak yerine, araştırarak, karşılaştırma yaparak, tartışarak çözümü kendisinin bulması sağlanmalıdır."

-"Aile en etkili eğitim kurumudur"-

Aynı üniversiteden Doç. Dr. Handan Deveci de çocukların başarısını etkileyen en önemli etmenlerden birisinin aile olduğunu anlatarak, ailenin çocuklarına karşı olan davranışlarının onların başarılı olmalarını sağlayabileceği gibi mutlu bireyler olarak topluma uyum sağlamalarına da yardımcı olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Yrd. Doç. Dr. Aysın Küçükyılmaz ise aileyi, çocuğun doğuştan üyesi olduğu en küçük toplumsal kurum diye niteleyerek, "Çocuk ilk toplumsal davranışları, aile üyeleri ile etkileşim kurarak ve onları taklit ederek öğrenir. Bu yönüyle aile en etkili eğitim kurumudur" dedi.

Araştırma Görevlisi Dr. Tuğba Çengelci, ailenin insan türünün devamını sağlayan, toplumsallaşma sürecinin ilk ortaya çıktığı, karşılıklı ilişkilerin belirli kurallara bağlandığı, toplumda oluşturulmuş maddi ve manevi zenginlikleri kuşaktan kuşağa aktaran, biyolojik, psikolojik, ekonomik, toplumsal, kültürel, hukuksal ve benzeri yönleri bulunan toplumsal bir kurum olduğunu söyledi.

Gediz Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi sunduğu panele, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Erdoğan Erik, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Üsteğmen Evren Ünlü, İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: