Gediz'de 'elektronik Burun' Konulu Konferans

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu (GMYO) Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, "Akciğer Hastalıkları...

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu (GMYO) Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, "Akciğer Hastalıkları Koklayarak Tanınabilir mi?-Elektronik Burun" konulu bir konferans verdi.

Türk Toraks Derneği'nin 11-15 Nisan 2012 tarihinde Antalya Side Starlight Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdiği "15. Yıllık Kongresi"nde konuşan Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, Elektronik Burun teknolojisini, uygulama alanlarını ve bu teknoloji kullanarak akciğer hastalıklarının koklayarak bilinebileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Elektronik burunun insan koku alma sisteminin basitleştirilmiş bir modeli olduğunu belirten Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, cihazın çalıştığında bazı elektronik sensörler yardımı ile akciğer hastalıklarına sebep olan kimyasal içerikli uçucu gazların tanınabilmesine yardımcı olduğunu kaydetti.

Cihazın tanıyabildiği bu kokuların hafızasına önceden kaydedilmesi durumunda yeniden karşılaştığı bu kokuları tanıdığını ifade eden Doç. Dr. Saraoğlu, "Elektronik burunların bu özelliği kullanılarak, akciğer kanseri de dahil olmak üzere diğer akciğer hastalıklarının teşhisinde ön tanı yapılabilecek" dedi.

Kongreye, Türkiye genelinden yaklaşık bin 800 Göğüs Hastalıkları uzmanı katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: