Gediz'de İşkur Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Gediz Ticaret ve Sanayi Odası'nda (GTSO), Türkiye Çalışma ve İş Kurumu'nun (İŞ-KUR) kurum faaliyetleri ve...

Gediz Ticaret ve Sanayi Odası'nda (GTSO), Türkiye Çalışma ve İş Kurumu'nun (İŞ-KUR) kurum faaliyetleri ve iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İŞ-KURKütahya İl Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirme toplantısında, ilçede çeşitli meslek gruplarında faaliyet gösteren kurum ve kuruluş yöneticilerine, İş ve Meslek Danışmanlık Hizmetleri, İşveren Danışmanlığı, İş Arayan Danışmanlığı, Meslek Danışmanlığı, İŞKUR Portalı, İşbaşı Eğitim Programı, Mesleki Eğitim Kursları, UMEM (Beceri 10) ve 6111 Sayılı Teşvik Kanunu başlıkları altında sıralanan kurum faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Reklam
Reklam

Türkiye Çalışma ve İş Kurumu Kütahya İl Müdürü F. Eren Türkmen, İş ve Meslek Danışmanları Serdar Çilenmez, Şaziye Çakır, Hatice Çetin, Engin Anar, Zehra Beyru ve Nur Banu Pişkin tarafından yapılan bilgilendirme toplantısında, ilçede çeşitli meslek gruplarında faaliyet gösteren yaklaşık 50 kurum ve kuruluş yöneticisine görsel destekli bilgiler sunuldu.

Toplantıda bir konuşma yapan Türkiye Çalışma ve İş Kurumu Kütahya İl Müdürü F. Eren Türkmen, program çerçevesinde eğitilen tüm işsizlerin oda üyesi işyerlerinde staj gösterileceğini ve başarılı kursiyerlerin yüzde 90'ının istihdam edilmesinin ön görüldüğünü söyledi.

Müdür Türkmen, düzenlenen toplantılarla işgücü niteliğini yükseltmek ve işgücü piyasası ihtiyaçlarına uygun nitelikte işgücünün yetiştirilmesine olanak sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: