Gediz'de İstihdam Artıyor

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, ilçede yatırım ve istihdamın arttığını söyledi.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, ilçede yatırım ve istihdamın arttığını söyledi.

Konuya ilişkin düzenlediği basın toplantısında konuşan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, son yılarda yapılan yatırımlar neticesinde Gediz'de istihdamın arttığının ortaya çıktığını belirtti.

İlçede 2005 yılından bu yana istihdamda artış görüldüğünü kaydeden Belediye Başkanı Saraoğlu, "2005 yılında ilçemizde işyeri sayısı 440, kadın çalışan 221, erkek çalışan 2 bin 562'dir. 8 yılda ilçemizde 334.6 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi. 2012 yılı Nisan ayı sonu itibariyle işyeri sayısı 684, kadın çalışan 815, erkek çalışan 3 bin 970 rakamına ulaşmıştır. Bu rakamlar resmi makamlarca verilen rakamlar olup rakamların göstergesi yukarı yönde ilerleme göstermiş ve 8 yılda ilçemizde gerçekleştirilen yatırımların sonucu olarak Gediz'de istihdamın artışı yönünde gelişme yaşanmıştır. Her alanda gerçekleştirilen yatırımlar ilçemizin gücüne güç katarak büyümesinde olumlu etki yapmış ve Gediz bölgede en çok yatırım gerçekleştiren kent olmuştur. Teşvik yasasının da devreye girmesiyle Gediz Organize Sanayi Bölgesi de (GOSB) büyümesini sürdürmektedir. Göç alan kentimiz yakın gelecekte bölgenin sanayi kenti olacaktır" açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: