Gediz'de Kurban Derisi Gelirinin Yarısı Vakfa Bağışlandı

Türk Hava Kurumu (THK) Gediz Şubesi, 2010 yılındaki Kurban Bayramı'nda elde edilen deri ve bağırsak gelirlerinin yarısını, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma

Türk Hava Kurumu (THK) Gediz Şubesi, 2010 yılındaki Kurban Bayramı'nda elde edilen deri ve bağırsak gelirlerinin yarısını, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bağışladı.

THK Gediz Şube Başkanı Taylan Şen, 2010'da deri ve bağırsak bağışlarından elde ettikleri 33 bin liranın yarısı olan 16 bin 500 liralık çeki, Kaymakam ve Vakıf Başkanı İsmail Çorumluoğlu'na makamında teslim etti.

Çorumluoğlu, vakfa bağışlanan paraların ilçe ve çevresinde öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kullanacaklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

İlçede eğitim yardımlarına destek veren Şen ve çalışma arkadaşlarına katkılarından dolayı teşekkür eden Çorumluoğlu, "Muhtaç çocuklarımızın eğitimi için harcanacak paralarda katkısı olan herkesi kutluyorum" dedi.

Şen de bağışlanan kurban derileri ve bağırsaklardan elde edilen gelirlerin yarısının Çocuk Esirgeme Kurumu, Türk Kızılayı, THK ve Diyanet Vakfı'na, diğer yarısının da vakfa teslim edildiğini söyledi.

Kuruma sağlanan gelirlerin, Türk Hava Yolları'na (THY) pilot yetiştirme, orman yangınlarına havadan müdahale, hasta ve yaralı taşıyarak hayat kurtarma gibi önemli işlerde de kullanıldığını anlatan Şen, "Kuruma yapılan tüm bağışlar halkımıza çok daha yararlı biçimlerde geri dönüyor. Bu bağışların en iyi şekilde değerlendirildiğinin tüm vatandaşlarımız tarafından bilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Mehmet Altıntaş / Sedat Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: