Gediz'de motosiklet denetimleri sıklaştırıldı

Gediz ilçesinde motosiklet sürücülerine karşı trafik denetimleri sıklaştırıldı.

Gediz ilçesinde motosiklet sürücülerine karşı trafik denetimleri sıklaştırıldı.

İlçe Emniyet Müdürü Hacı Çağlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarına paralel olarak bisiklet ve motosiklet kullanımı ile bunların karıştığı kazalarda artışlar görüldüğünü bildirdi.

Kazaların önlenmesi, can ve mal kaybı ile gürültü kirliliğinin önlenmesi amacıyla denetimleri sıklaştırdıklarını belirten Çağlar, şunları kaydetti:

"En değerli varlığımız olan insanlarımızın trafik güvenliğini sağlamak, can ve mal emniyetini korumak, ayrıca kendilerini güvende hissetmelerinin temini için 7 gün 24 saat görevlilerimiz gerekli trafik denetimlerini sürdürmektedir. Denetimlerde son bir haftada kurallara uymayan 10 sürücü hakkında yasal işlem yapıldı. Sürücülerin kullandığı araçlardan belge ve teknik donanım eksiği bulunan toplam 7 araç trafikten men edildi. Bu tür araçları kullanan sürücülerin, kask ve koruma gözlüğü takması, gürültü çıkaran ve egzozu arızalı araçlar ile çevreyi rahatsız etmemesi, civarda istirahat eden, hasta, yaşlı ve uyuyan çocukların olduğu unutulmamalıdır."

Reklam
Reklam

Çağlar, sürücü belgesi bulunmayanların kesinlikle trafiğe çıkmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz