Gediz'de Şampiyonluk Kutlamasına Kesilen Cezalar Hakkında İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden Açıklama

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Galatasaray'ın şampiyonluğunu garantilemesinin ardından, şampiyonluk kutlamasında ceza kesilen taraftarlar için İlçe Emniyet...

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Galatasaray'ın şampiyonluğunu garantilemesinin ardından, şampiyonluk kutlamasında ceza kesilen taraftarlar için İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama geldi.

Gediz İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Cumhuriyet Caddesinde yapılan kutlamalar saat 24.00'e kadar devam etmiş, bu saatten sonra vatandaşlarımızın istirahati için taraftar grupları uygun dille ikaz edilerek dağılımları sağlanmış, ancak buradan ayrılıp şehrin kenar mahalleleri ve ara sokaklarında klakson çalarak kamunun rahat ve huzurunu hiçe sayan, bu hususta 155 polis imdat telefonuna ve mobil ekiplerimize de yapılan şikayetlerin artması üzerine görevlilerin sesli ve ışıklı ikazlarına uymayan 24 sürücüye, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 72. Maddesi uyarınca, 6 Mayıs 2013 Pazar günü 02.00-03.00 saatleri arasında 77 TL. cezai işlem uygulanmıştır.

Reklam
Reklam

5 Mayıs 2013 Pazar günü saat 20.00'de Galatasaray-Sivasspor futbol takımları arasında oynanan 2012-2013 sezonu Spor Toto Süper Lig maçı sonrası, Galatasaray Spor Kulübü'nün lig şampiyonluğunu garantilemesi üzerine İlçemizde bulunan Galatasaray taraftarlarının maç bitiminde bir kısmı araçları ile bazı taraftarlar ise ellerinde taraftar bayrağı ve meşalelerle İlçemiz Cumhuriyet Caddesine gelerek hak ettikleri şampiyonluğu doyasıya kutlamaya başlamaları üzerine taraftarların güvenlikleri için cadde araç trafiğine kapatılarak gönüllerince eğlenmelerine imkan sağlanmıştır. Cumhuriyet Caddesinde yapılan kutlamalar saat 24.00'e kadar devam etmiş, bu saatten sonra vatandaşlarımızın istirahati için taraftar grupları uygun dille ikaz edilerek dağılımları sağlanmış, ancak buradan ayrılıp şehrin kenar mahalleleri ve ara sokaklarında klakson çalarak kamunun rahat ve huzurunu hiçe sayan, bu hususta 155 polis imdat telefonuna ve mobil ekiplerimize de yapılan şikayetlerin artması üzerine görevlilerin sesli ve ışıklı ikazlarına uymayan 24 sürücüye, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 72. Maddesi uyarınca, 6 Mayıs 2013 Pazar günü 02.00-03.00 saatleri arasında 77 TL. cezai işlem uygulanmıştır. Hal böyleyken; 13 Mayıs 2013 tarihli bazı yayın organlarında yer alan haber ve görüntüler ile taraftar temsilcileri tarafından yapılan açıklamalarda; Kutlama konvoyu yapan 172 taraftara trafik polisleri tarafından 77'şer lira ceza kesilmesine, hem Galatasaray hem de Fenerbahçe taraftarları tarafından tepki gösterildiği şeklinde ortak basın açıklaması yaptıkları yer almaktadır.

Reklam
Reklam

Bu konuda basında yer alan haberlere fevkalade üzüldüm. Yukarıda yer ve zaman ile sayısı belirtilen sürücülere şampiyonluk kutlaması nedeniyle ceza yazılmadığı gibi, bilakis taraftarların şampiyonluk kutlamaları için onlara adeta yer ve imkan sağlandı. Buna rağmen gerçekle ilgisi olmayan basında yer alan haberlerin bir kısım çevreler tarafından tamamen çarpıtılarak verilmesine son derece üzüldüm."

Sporun sevgi, dostluk ve kardeşlik olduğunu, bu kardeşliğe emniyet kuvvetleri olarak her zaman ve her yerde destek ve imkan sağlayacaklarını belirten İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, "Bizleri gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında temsil eden ve çeşitli şampiyonluklarla başarılarını taçlandıran tüm takımlarımıza başarılar dilerken, taraftarların kutlama sevincini başkalarının rahatını bozmayacak ölçüde gerçekleştirmelerini istiyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: