Gediz'den Kısa Kısa

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Gediz ilçesine bağlı belde ve köylerde incelemelerde bulundu.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Gediz ilçesine bağlı belde ve köylerde incelemelerde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve Bursa Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle ilk olarak Cebrail beldesine gelen Çiftçi, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Erdoğan Erik, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar ve Cebrail belde Belediye Başkanı Mehmet Aslanyolu tarafından karşılandı.

Beraberindekilerle Cebrail beldesi yolunda inceleme yapan Çiftçi, yolun kısa sürede bakıma alınması talimatını verdi.

Reklam
Reklam

Beldedeki Suda Madencilik firmasına ait antimuan işletme tesisinde yetkililerden bilgi alan Çiftçi, beldede vatandaşlarla sohbet edip ihtiyaçlarını öğrendi.

Değirmen köydeki doğal sıcak su kaynağını da inceleyen Çiftçi, suyun en verimli şekilde değerlendirilmesi için hazırlık yapılmasını istedi.

Çiftçi ve beraberindekiler son olarak Yeşilçay beldesinde, Belediye Başkanı Bünyamin Özer ve vatandaşlarla sohbet etti.

-Eğitimcilere "depremden korunma" semineri

(Fotoğraflı)

Gediz'de eğitimcilere "Depremin Etkileri ve Depremden Korunma Tedbirleri" konulu seminer verildi.

Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'ndaki seminerde, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Yetkin, rehber öğretmenler Ahmet Seven, Mevlüt Duran, Duygu Yavuz ve Ayşe Batık Yılmaz tarafından sunumlar yapıldı.

Seminere katılan 60 eğitimciye, depremin etkileri, deprem öncesi ve sonrasında alınması gereken önlemler, depremden korunma yöntemleri ve toplu yaşam alanlarında yöneticilerin yerine getirmesi istenen çalışmalar ele alındı.

Eğitimcilerin görevli olduğu okullarında hedef kitlelere eğitim vereceği ifade edildi.

Reklam
Reklam

-Çiftçilere sertifikalı fasulye tohumu dağıtıldı

(Fotoğraflı)

Gediz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 19 çiftçiye sertifikalı fasulye tohumu dağıtıldı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Cihan Ulusoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede yoğun olarak yapılan kuru ve taze fasulye tarımının daha modern ve verimli hale getirilmesi için kaliteli ve sertifikalı çeşitlerin tanıtımını yapmak ve yaygınlaştırmak amacıyla tohum dağıtıldığını bildirdi.

Dağıtımın ziraat mühendisleri Ali Osman Gültekin, Cuma Cepik, Canan Karacaoğlu, Çayhan Şentürk ve Turgut Ahmet Vural'dan oluşan ekip tarafından gerçekleştirildiğini belirten Ulusoy, şöyle konuştu:

"Çiftçilerimiz dağıtımın ardından sertifikalı fasulye türleri hakkında bilgilendirildi. Ekibimiz tarafından ilçemiz Gümele, Yeşilçay, Fırdan beldeleri ile Yenikent beldesi Gölcük ve İbrahim Kahya mahalleleri ve Aksaklar köyünden seçilen 19 çiftçimize toplam 350 kilo tohum dağıtıldı. İnsan beslenmesinde önemli bir bitkisel protein kaynağı olan fasulyenin Gediz çevresinde modern tarıma uygun ve daha verimli yetişmesi için sertifikalı ürünleri yaygınlaştıracağız."

Reklam
Reklam

-Veliler okulda öğle arasında okuma-yazma öğreniyor

(Fotoğraflı)

Gediz ilçesine bağlı Sazköy'de, okulda öğle arasında okuma-yazma kursu veriliyor.

Sazköy İlköğretim Okulu Müdürü Abdullah Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sazköylü Okuyor" kampanyası kapsamında kursun hafta içi her gün 12.50 ile 13.20 saatleri arası verildiğini bildirdi.

Kursun bir aylık süreyi kapsadığına işaret eden Tekin, şunları kaydetti:

"Çiftçilik, hayvancılık, meyvecilik gibi işlerin yoğun olduğu bir dönemde çocuklarını yanına alıp gelen kadınlar ve erkeklerin okuma-yazma aşkına hayran kaldık. Velilerin çoğu, düzenli olarak kitap okumaya ilk kez bu faaliyetle katıldıklarını ve okuma-yazma şevkinin arttığını ifade ediyor. Onların bu hevesi bizi çok sevindirdi. Biz de kendilerine çocuk eğitimi ve aile ile ilgili kitaplar hediye ettik. Veliler için uyguladığımız eğitim faaliyetini tüm köy halkına yaymayı hedefliyoruz. Ayrıca her gün okula düzenli olarak gelip okuma faaliyetine katılan velilere sürpriz hediyeler verilecek."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: