Gediz'in Kurtuluşu Ve "Tarhana Festivali" Bir Arada Kutlanacak

Gediz'de her yıl geleneksel olarak 1-7 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen "Tarhana Festivali" ile 1 Eylül Gediz'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90.

Gediz'de her yıl geleneksel olarak 1-7 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen "Tarhana Festivali" ile 1 Eylül Gediz'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü kutlamaları, bir arada yapılacak.

Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl Adnan Menderes Kültür Parkı içerisinde 1-7 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen festivalin, park içerisinde rekreasyon çalışmaları nedeniyle 1 Eylül tarihinde Gediz'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl kutlamaları ile birleştirildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Festivalin, 31 Ağustos'ta bir otelde düzenlenecek "toplu sünnet" töreni ile başlayacağını anlatan Saraoğlu, şunları kaydetti:

"Festivalimiz, sabah bir otelde toplu sünnet töreni ve öğleden sonra çocuklara toplu şehir turu yaptırılarak başlayacak. Aynı gün saat 18.00'de Atatürk Parkı'nda yapılacak 'Tarhana Pişirme Yarışması', saat 21.00'de Tarhana Pişirme Yarışması Ödül Töreni ve 21.30'da da Cumhuriyet Caddesi'nde Gediz Belediye Mehter Takımı'nın konseri ile devam edecek. 1 Eylül tarihinde ise kurtuluş günü resmi törenleri ve çeşitli etkinliklerle devam edecek kutlamalarımız 2 Eylül'de son bulacak."

Saraoğlu, bu yıl belediyenin çalışmalarından dolayı lunapark ve panayırın, etkinlikler kapsamına alınmadığını sözlerine ekledi.

Muhabir: Mehmet Altıntaş / Hadi Şengül

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: