Gedizli Öğrenciler Görme Engelliler Için Sesli Kitap Stüdyosu Kurdu

Gediz Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü (GESOS), bu defa görme engelliler için kolları sıvadı. Onların ihtiyaç...

Gediz Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü (GESOS), bu defa görme engelliler için kolları sıvadı. Onların ihtiyaç duyduğu sesli kitapları kayda almak amacıyla Seyrek’teki kampüste stüdyo kuruldu. Açılışını da Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Türkiye’nin ilk görme engelli milletvekili Lokman Ayva’yla birlikte yaptı. Görme engelliler arasında düzenlenen ankette en çok istek alan kitaplar, Gediz Üniversitesi’nin gönüllü öğrencileri tarafından seslendirilecek, ardından da internetten paylaşıma sunulacak.

Reklam
Reklam

Açılışta konuşan Rektör Çevik, “Verdiğimiz eğitimin amacına ulaştığını gördükçe hem büyük bir mutluluk duyuyoruz hem de geleceğe güvenimiz artıyor. Sorumluluk bilinci yüksek gençlerimiz sayesinde yarınlar daha güzel olacak.” dedi. Gediz Üniversitesi öğrencilerinin duyarlılığı karşısında duygulanan Milletvekili Ayva da, “Sizlerle ne kadar gurur duysak az.” diye konuştu. Türkiye'de az sayıda bulunan görme engelliler için okuma salonlarına birinin daha eklenmesinin sevincini yaşadığını dile getirdi: “Bizler için engel çok. Kitapları okuyamamak, edebiyattan, fikirlerden uzak kalmak da bunlardan biri. Bizleri düşünen gençler oldukça tüm bunlar teker teker ortadan kalkacak. Bugün buradan yayılan ışık, dünyamızı aydınlatacak. Böyle projeler engellilerin de eğitim alabileceği, kendilerini geliştirebileceği algısını kazandıracak. Teşekkür ediyorum, örnek gösteriyorum.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: