GEKA'dan Tarıma Ve Dericiliğe 14 Milyon Liralık Destek

Denizli, Aydın ve Muğla illerinde faaliyet gösteren Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) tarım ve deri işletmelerine vereceği 14 milyon 600

Denizli, Aydın ve Muğla illerinde faaliyet gösteren Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) tarım ve deri işletmelerine vereceği 14 milyon 600 bin lira hibe desteğinde 134 projenin yarışacağı bildirildi.

GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aydın, Denizli ve Muğla illerinde faaliyet gösteren GEKA'nın, "Tarıma Dayalı Sanayide Katma Değerin Artırılması ile Mirasımız Dericilik" programlarından oluşan "Mali Destek Programı"na başvuru sürecinin tamamlandığını ifade etti.

Programın toplam bütçesinin 14 milyon 600 lira olduğunu hatırlatan Aydıner, "Başvurusu 7 Eylül'de sona eren GEKA 2012 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında, 'Tarıma Dayalı Sanayide Katma Değerin Artırılması Mali Destek Programı'na bölgeden 125 proje başvurusu yapıldı. Deri ve kösele sanayisinde faaliyet gösteren işletmelerin Denizli Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesine taşınmasını sağlayacak Mirasımız Dericilik programıyla ilgili ise 9 proje ajansa teslim edildi" dedi.

Reklam
Reklam

Ajans olarak kuruldukları günden bu yana özellikle projelerde niteliğe ve bölgeye katma değer kazandırma önceliğine önem verdiklerini belirten Aydıner, "İki aydır yürüttüğümüz '2012 Yılı Proje Teklif Çağrısı' kapsamında paydaşlarımızın doğru bilgiye ulaştırılması misyonuyla ve bölgenin proje yazma kapasitesini geliştirmek amacıyla proje yazma eğitimleri düzenledik. Bu amaçla ajansımız uzmanları bölgede, her iki programın önceliklerine uygun olarak önceden belirlenmiş hedef kitleleri tespit ederek hedefe yönelik, programlarla ilgili Bilgilendirme Toplantıları ve Proje Yazma eğitimleri gerçekleştirdiler" diye konuştu.

Aydıner, "Tarıma Dayalı Sanayide Katma Değerin Artırılması ile Mirasımız Dericilik" programlarından oluşan proje teklif çağrısında 134 projenin yarışacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Mustafa Çiftçi / Mustafa Dermencioğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: