Geka’nın Doğrudan Faaliyet Desteği Devam Ediyor

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın yürütmekte olduğu ‘2013 yılı Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Desteği’ Bilgilendirme...

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın yürütmekte olduğu ‘2013 yılı Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Desteği’ Bilgilendirme Toplantıları Aydın, Denizli ve Muğla’da yoğun katılımla gerçekleşti.

26 Mart’ta Muğla’da, 28 Mart’ta Aydın’da ve 29 Mart tarihinde ise Denizli’de gerçekleştirilen toplantılara, özellikle kamu kurumlarının temsilcileri, İl Müdürleri, üniversitelerin öğretim üyeleri, İl ve İlçe Belediye temsilcileri, oda, vakıf ve kooperatif başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

GEKA’nın Program Yönetimi Birim Başkanı Özgür Akdoğan ile uzman personel Ayşe Taner, Abdülkerim Benli, Dilek Keleş ve Zeynep Gök’ün katıldığı toplantılarda, potansiyel başvuru sahiplerine yönelik Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Desteği Programları hakkında sunumlar gerçekleştirdi.

Reklam
Reklam

Güney Ege Bölgesi’nde kritik öneme sahip araştırma, planlama, fizibilite gibi çalışmaların destekleneceği ‘Doğrudan Faaliyet Desteği’ programına yönelik gerçekleştirilen sunumda, programın toplam bütçesinin 2 milyon 300 bin TL olduğu ve 29 Kasım 2013 tarihinde son başvuruların alınacağı söylendi. Her bir proje için asgari 25 bin TL, azami 85 bin TL destekleme yapılacağı açıklanırken, yerel yönetimler, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, Kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, Organize Sanayi Bölgeleri, küçük sanayi siteleri, teknoloji geliştirme bölgeleri, birlikler ve kooperatiflerin 2013 yılı Doğrudan Faaliyet desteğine başvurabilecekleri belirtildi.

GEKA’nın 6 Mart tarihinde ilan ettiği ve toplam bütçesi 500 bin TL olan 2013 yılı Teknik Destek Programı'na yönelik gerçekleştirilen sunumlarda ise, Güney Ege Bölgesi’ndeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlanmasının amaçlandığı ifade edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: