"Geleceğe Yatırım Türkiye'ye Yatırımdır" Toplantısı

ŞANLIURFA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "20. yüzyılın kültürel ve siyasi yapısını oluşturan, şekillendiren, milliyetçilik, ulusalcılık

ŞANLIURFA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "20. yüzyılın kültürel ve siyasi yapısını oluşturan, şekillendiren, milliyetçilik, ulusalcılık ve laiklik gibi önemli kavramları güncellenmek zorundayız" dedi.

Çelik, Milliyet Gazetesince bir otelde düzenlenen "Geleceğe Yatırım Türkiye'ye Yatırımdır" konulu toplantıda, Şanlıurfa'nın tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve bu kentte birçok ırk ve kültürden insanın bir arada yaşadığını söyledi.

Türkiye'de demokrasi ve hakların düzenlenmesine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Çelik, evrensel kazanımların ise mutlaka geliştirilmesi gerektiğini aktardı.

Reklam
Reklam

Geçmiş hükümetlerin izlediği yanlış politikalar nedeniyle terör sorununun çözülemediğini vurgulan Çelik, şunları kaydetti:

"Terörün değirmenine su, kamplarına da militan yetiştiren bir yapıyı merkezin geçmişteki yanlışları doğurdu. Bu tablo daha fazla kan, daha fazla kanla birlikte daha fazla kini doğurdu. Kan ve kinin birbirlerini takip ettiği süreci geride bırakıyoruz. Her kan yeni bir kini, yeni kin ise yeni bir kanı doğurdu. Şimdi bu sorunları çözmek için yeni bir bakış ve vizyona ihtiyacımız var. 20. yüzyılın kültürel ve siyasi yapısını oluşturan, şekillendiren, milliyetçilik, ulusalcılık ve laiklik gibi önemli kavramlar güncellenmek zorundayız. 76 milyonda 21. yüzyılda barış ve huzur içerisinde yaşama arzusu var."

Laikliğin inançların güvence sığınağı olduğuna işaret eden Çelik, "Laiklik yanlış bir kavram mı- Hayır, son derece doğru. Ama siz bunu keyfi olarak uygularsanız, bunun doğruluğunu da kavramı da anlamını da perişan ederseniz. O halde bir güvence limanı ve merkezi olarak mutlaka günümüze uyarlarken bu tanımları çok daha iyi ve hızlı yapılması gerekiyor. Milliyetçiliği de ulusalcılığı da günümüze uyarlarken mutlaka birbirlerini taşımasına dikkat etmek gerekiyor" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

-"Emek olmadan çözüm olmaz"-

Çözüm sürecine de değinen Çelik, yapılan çalışmaların "kardeşlik harcının yeniden karılma" süreci olduğunu söyledi.

Bu süreçten herkesin bir şey anladığını ifade eden çelik, şöyle devam etti:

"Terör örgütü de ne yaparsa yapsın, bu memleketten bir tek çakıl taşı koparamayacağını anladı. Çanakkale, Yemen ve Sarıkamış'ta dedelerimiz yan yana yatıyor. Dün kardeş olanları, tarihteki bu kadar yaşanan sorunların bölemediği, ayrıştıramadığı milleti kimsenin bölmesi mümkün değil. O halde gelin bu harcı, yeniden karalım. Herkes herkese 'Bu süreçte bir şey yapılmalı' diyor. Bu yanlış bir yaklaşım. Bu süreçte sen ne yapıyorsun bu önemli. Emek olmadan çözüm olmaz. 'Zahmetsiz rahmet olmaz' diye sözümüz var. Bu işin zahmeti var, zahmetine katlanacağız, rahmetini de birlikte paylaşacağız."

AK Parti iktidarının 11 yıllık çalışmalarını da anlatan Çelik, hükümetin Türkiye'nin başta sağlık ve ulaşım olmak üzere birçok sorunu çözdüğünü ifade etti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı ve Milliyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldırım Demirören de eylül ayındaki Türkiye-Andora milli maçının Şanlıurfa GAP Arena Stadyumu'nda oynanması için FIFA'ya başvurduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Toplantının ardından Bakan Çelik ve Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ile beraberindekiler, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinin adının Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirilmesi nedeniyle düzenlenen etkinliğe katıldı.

Muhabir: Rauf Maltaş - Yasin Dikme / Veli Gürgah

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: