"Geleceğimiz Sadece Salıncakta Sallansın" Projesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Akademi Arama Kurtarma Kulübü tarafından toplumsal afet bilincinin erken yaşlarda oluşturulması amacıyla hazırlanan ve pilot okul

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Akademi Arama Kurtarma Kulübü tarafından toplumsal afet bilincinin erken yaşlarda oluşturulması amacıyla hazırlanan ve pilot okul olarak seçilen Atatürk İlkokulu'nda 28 Şubat tarihi itibariyle uygulanmaya başlanan "Geleceğimiz Sadece Salıncakta Sallansın" projesi kapsamında öğrenci ve velilere ilk eğitim verildi.

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, Okulun Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kulübün kurulduğu günden bu yana kendileriyle iç içe çalıştığını söyledi.

Reklam
Reklam

Öğrenci ve sivil toplum kuruluşlarında temel afet bilincinin artması ve afet kültürünün oluşturulmasını amaçladıklarını bildiren Buldan, bu noktada tüm projelere destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın da Türkiye'nin birinci derece deprem kuşağında olduğunu, depremlerde bugüne kadar çok sayıda can kaybının yaşandığını söyledi.

Ülkemizdeki en son depremlerde Simav ve Van'da da can kayıplarının devam ettiğini ifade eden Yalçın, şöyle konuştu:

"Van depreminde onlarca öğretmen arkadaşımızı yitirdik. Bunlardan birisi de Afyonkarahisar ilinde adını bir okula verdiğimiz Ali Çağlar kardeşimizdi. Üniversitenin bu kulübü böyle bir projeyle bize geldiklerinde gerçekten bizi heyecanlandırdı. Bizim katkımız ne olur diye düşündük. Bu projenin çok anlamlı olan bir hususu da okul öncesi çağdaki öğrencilerden, ana sınıfından başlaması. Belki küçük çocuklar ama basit bilgilerle bu depremin yansıtılması onlara yapılacak. Küçüklükten itibaren eğer biz bu bilinci kazandırabilirsek büyüklerimiz daha sağlıklı bir şekilde depreme hazırlıklı olacaklar düşüncesi içerisindeyiz."

Reklam
Reklam

Proje Koordinatörü Murad Tiryakioğlu da kapsamlı ve örnek bir projeye imza attıklarını vurgulayarak, yaklaşık 100 öğrenci ve aynı sayıda ailenin doğrudan temel afet bilincine sahip olacağını, konunun hassasiyetini kavrayarak yaygınlaşmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Proje, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.

Muhabir: Canan Tükelay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: