Geleceğin mühendisleri Deriner Barajı'na hayran kaldı

Artvinli minik öğrenciler, Türkiye’nin en yüksek barajı unvanını elinde bulunduran Artvin Deriner Barajı'nı gezip, yetkililerden...

Artvinli minik öğrenciler, Türkiye’nin en yüksek barajı unvanını elinde bulunduran Artvin Deriner Barajı'nı gezip, yetkililerden bilgi aldı. Öğrenciler özelliklerini mühendislerden dinledikleri baraja hayran kaldı.
Geleceğin mühendisi olma hayali ile barajı ziyaret eden Özel Menderes İlköğretim Okulu öğrencileri, barajın kendilerini büyülediğini söyledi.
Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü mühendislerinin eşliğinde barajı gezen 3 ve 4. sınıf öğrencileri aldıkları bilgi ve barajın büyüklüğü karşısında hayranlıklarını dile getirdi. Öğrenciler Deriner Barajı'nın elektrik üretmeye başladığı andan itibaren bölgenin tüm elektrik ihtiyacını karşılayabilecek sevide çalışacağını belirterek, Çoruh Nehri'nin ne kadar verimli bir nehir haline geldiğini öğrendiklerini ifade etti. Barajın birçok bölümünü gezen Menderes Koleji öğrencileri elektriğin üretileceği tribünleri de inceleyerek, gezinin çok yararlı geçtiğini dile getirdi.
Özel Menderes İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Murat Çolak, öğrencilerin barajı çok merak ettiklerini, bu sayede gezi organize ettiklerini söyledi. Devasa baraj karşısında öğrencilerin hayli şaşırdığını belirten Çolak, "Merak ettikleri birçok soruyu mühendislere sordular. Elektriğin nasıl üretildiğini yerinde görerek öğrendiler. Türkiye ekonomisine önemli bir katkı sağlayacak olan barajın yapılabilmesi için iyi bir mühendis olmaları gerektiğini öğrendiler. Öğrencilerimiz geleceğin mühendisi olma adına bir adım daha atmış oldu.” açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz