Geleceğin Mühendislerine Rehberlik Eğitimi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi öğrencilerine rehber oldu. Öğrenciler, Coğrafi...

Bursa Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi öğrencilerine rehber oldu. Öğrenciler, Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü’nün proje ve çalışmalarıyla CBS farkındalığı hakkında bilinçlendirildi.

BUSKİ toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü öğrencileri ve öğretim görevlileri katıldı. Doç. Dr. Tülin Akkaya Aslan’ın da öğrencilerle birlikte izlediği toplantıda, Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü’nün CBS konusunda yaptığı projeler ve bilişim teknolojilerinin kentin yönetimi bağlamında etkileri ele alındı. Öğrenciler, Türkiye’de yürütülen CBS uygulamalarının ana veri kaynağı olan Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 18 yıldır aktif olarak kullandığı CBS teknolojileri hakkında detaylı bilgi sahibi oldular.

Reklam
Reklam

Toplantıda, Türkiye’de CBS teknolojilerini ilk olarak kullanan önder bir belediye olan Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin ve şehirlinin tüm verilerinin CBS teknolojilerine uygun olarak veri tabanında tutulduğu, bu verilerin yönetim kadrolarının karar ve destek mekanizmalarını oluşturduğu, yapılan analizlere göre projeler üretildiği ve bu sayede de tüm kamu kurumlarıyla güvenli ortamlarda veri paylaşımına olanak sunulduğu vurgulandı.

Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Kemal Alioğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, katılımcılara bilişim teknolojilerinin oluşturduğu fırsatlardan bahsederek uygulamanın önemine işaret etti. Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürü Necla Yörüklü ise CBS hakkında bir sunum yaptı. Bursa’nın şehirli ve şehir verilerinin sisteme nasıl aktarıldığını anlatan Yörüklü, yapılan analiz sonuçlarına göre karar ve destek anlamında yönetim kadrolarının da bu teknolojilerden yararlandığını örneklerle anlattı.

Kısa süre sonra Biyosistem Mühendisi olacak öğrencilerin CBS teknolojilerinden yararlanarak birçok konuda kararlar ve projeler üretebileceklerine dikkati çeken Yörüklü, biyosistem kavramının önemi kapsamında mutlak CBS teknolojileriyle çalışmaları, araştırma ve geliştirme yapmaları konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Yörüklü, Türkiye’nin geleceğinde önemli yere sahip olacak gıda, tarım ve hayvancılığı kapsayan biyosistemin gelişmesi ve sağlıklı kararların alınabilmesi noktasında, öğrencilerin CBS teknolojilerini iyi kavramaları ve kullanmaları gerektiğini belirtti. Toplantının sonunda, BUSKİ Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü adına Harita Mühendisi Murat Sancak da CBS uygulamalarını konu alan projelerini anlatan bir sunum yaptı. Öğrencilerin merak ettikleri konularda sorular da sordukları toplantı, geleceğin biyosistem uzmanlarına önemli bir birikim kazandırdı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: