Geleceğin Müzisyenleri

Karşıyaka’da yaklaşık dört yıldır hizmet veren, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Turabi Değerli Müzik Akademisi dönemini...

Karşıyaka’da yaklaşık dört yıldır hizmet veren, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Turabi Değerli Müzik Akademisi dönemini gösterilerle tamamladı.

Bir yıldır müzik eğitimi alan çocuklar ilk kez sahneye çıkıp ebeveynlerinin karşısında hünerlerini sergiledi.

Karşıyaka Belediyesi Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen gecede öğrencilerin bazıları piyano çaldı, bazıları gitar veya çello. Mini konserlerde büyük beğeni toplayan öğrencilere alkışlarla moral veren veliler, “Çocuklarımızın yeteneklerini görünce bizler gururlandık. Bize destek olan müzik öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz “dedi.

Reklam
Reklam

Eğitime gelen her çocuğa ağaç fidanı hediye eden müzik akademisinin sahibi, sanatçı, koro şefi Turabi Değerli, geleceğin sanatçılarını yetiştirdiklerini belirterek, “Çocuklarımızın içindeki müzik duygularını ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Müziğe gönül veren çocuklar hayatlarında her zaman başarılı olurlar. Kendi duygularını, başarılarını, yeteneklerini birleştiren çocukların ders başarılarının da arttığını gözlemliyoruz. Konularında uzman 24 müzik öğretmenimiz bir yıl boyunca 150 öğrenciye ders verdi. Çocuklar buradaki heyecanlarını hayatları boyu unutmayacaklarına inanıyorum. İçlerinde yetenekli olup hayatını müzikten kazananlar mutlaka olacaktır. Geleceğin sanatçılarına ilk eğitimi vermiş olmanın güzelliğini yaşıyoruz. Çocuklar da çok başarılı olduklarını gösterdi. Bizlere destek olan velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Gitar, piyano, keman, klarnet flüt ve çello eğitimi alan öğrenciler ulusal ve uluslar arası bestekarların eserlerinden oluşan mini konserler sundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: