Geleceğin öğretmeni 7 önemli özelliğe sahip olacak

Geleceğin öğretmeninin 7 önemli niteliğe sahip olacağını kaydeden kişisel gelişim uzmanı Münir Arıkan, bunların; sistem,...

Geleceğin öğretmeninin 7 önemli niteliğe sahip olacağını kaydeden kişisel gelişim uzmanı Münir Arıkan, bunların; sistem, nitelik, değer, hedef, algıda farkındalık, takımdaşlık ve çok okumak olduğunu söyledi.
Antalya Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlediği ‘Öğretmenin Geleceği, Geleceğin Öğretmeni’ konulu seminerin konuşmacısı Münir Arıkan oldu. Crown Plaza Otel’deki seminerin açılışında konuşan Dernek Başkanı Mehmet Ali Tokel, Antalya’da eğitime gönül vermiş öğretmenlerin bir araya gelerek kurduğu bir sivil toplum örgütü olduklarını söyledi. Tokel, öğretmenin ‘aydınlığa koşan, hakikat soluyan, kişiyi doğru yola götüren ışık kaynağı’ olduğunu söyledi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Veli Kaya da Antalya’da eğitim adına güzel işlere imza atıldığını ifade etti.
Konuşmaların ardından kürsüye gelen Münir Arıkan, geleceğin öğretmeninde bulunması gereken 7 nitelikten bahsetti. Bu nitelikleri dünyadan örnekler vererek anlatan Arıkan, başarının sağlanmasında ilk niteliğin ‘sistem’ olduğunu belirtti. Bu konuda Japonya’nın önde olduğunu belirten Arıkan, sistemin iyi kurulamaması halinde öğretmenlerin eğitim çabasının sonuç vermeyeceğini kaydetti.
Sıralamada ikinci niteliğin potansiyel olduğunu aktaran Arıkan, “Bu ülkenin potansiyeli tarihten geliyor, günümüzde devam ediyor. Yüzyılın bilim adamı seçilen 13 isimden 9’u Türk bilim adamı. Öğretmenlerin, öğrencilerin potansiyelini keşfetmesi durumunda ülkemizin önü açılacak.” dedi.
Arıkan, diğer nitelikleri; değer, hedef, algıda farkındalık takımdaşlık ve gelecek olarak sıraladı. Arıkan geleceğin öğretmenlerinin teknolojiyi bilen ve en iyi şekilde kullanan kişiler olacağını da sözlerine ekledi. Münir Arıkan, geleceğin öğretmeninin bir diğer büyük özelliğinin de ‘çok okumak’ olduğunu ifade ederek sözlerini tamamladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz