"Geleceğin Öğretmeni"konferansı

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, "Geleceğin öğrencileri 10 kat daha akıllı olacak ve daha hızlı öğrenecek,

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, "Geleceğin öğrencileri 10 kat daha akıllı olacak ve daha hızlı öğrenecek, geleceğin öğretmenleri de böyle hızlı öğrenen öğrenciye karşı hazırlıklı olmalı" dedi.

Güneş, Üniversite konferans salonunda Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerine "Geleceğin Öğretmeni" konulu konferans verdi.

Öğretmenlerin dünyanın her tarafında toplumun en saygı değer unsurları olduğunu belirten Güneş, eğitimin bir güç olduğunu ve bu güce öğretmen sayesinde ulaşıldığını belirtti.

Reklam
Reklam

Öğretmen yetiştirmenin çok önemli bir konu olduğunu, eğitimin geleceğinin öğretmen ve öğrenme olarak iki temel unsurdan oluştuğunu anlatan Güneş, şöyle konuştu:

"Tarih boyu hep öğretmeden bahsettik fakat geleceğin öğretmeni şu an öğrenme üzerine kuruludur. Ülkemizde okuma yazma oranında olumlu yönde ilerlemeler olmasına rağmen hala üç milyondan fazla okuma yazma bilmeyen var. Öğretmenler ülkemizin beynidir. Eskiden hiçbir şey olamazsam öğretmen olurum mantığı vardı. Şimdi ise 'nasıl öğretmen olabilirim' mantığı var. Üniversiteye giriş sınavlarında öğretmenlik puanları çok yüksek. Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin üniversite sınavlarında yerleşen öğrencilerin aldığı puan sıralamasına bakarsak sınıf öğretmenliği bölümümüz 90 eğitim fakültesi arasında 55, sosyal bilgiler öğretmenliği 58, fen bilgisi öğretmenliği 53, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği 28. sırada yer alıyor. 2 yılık bir fakülte olarak ilk 55 içerisinde yer alıyoruz. Öğretmen adayları geleceğin öğrencilerinin değişimini ve teknolojik değişimin dünyada nereye gittiğini bilmek zorundadır. Öğrencilerin nitelikleri giderek artacaktır. Eskiden fişe bakmadan yazma vardı. Öğrenci fişi kapatıyor ve zihinden yazıyordu. Ama şimdi bakıyorsunuz ki derslerde öğrenciler artık cep telefonuna bakmadan, öğretmenden gözlerini ayırmadan mesaj yazıyor. Gelecekte bu daha da farklı olacaktır. Geleceğin öğrencileri 10 kat daha akıllı olacak ve daha hızlı öğrenecek, geleceğin öğretmenleri de böyle hızlı öğrenen öğrenciye karşı hazırlıklı olmalı"

Reklam
Reklam

Muhabir: Kasım Sakallı/Selim Bostancı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: