Geleceğin teknolojisi kompozit malzemelerle şekillenecek

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden Araştırma Görevlisi Yakup Okan Alpay ve Araştırma Görevlisi Rıdvan Ongun’un içerisinde bulunduğu ekibin “Kompozit Kalıplama Tekniği ve Vakum İnfüzyon ile Kompozit Malzeme Üretimi Eğitimi’’ başlıklı projesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından kabul edildi.Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden Araştırma Görevlisi Yakup Okan Alpay ve Araştırma Görevlisi Rıdvan Ongun’un içerisinde bulunduğu ekibin “Kompozit Kalıplama Tekniği ve Vakum İnfüzyon ile Kompozit Malzeme Üretimi Eğitimi’’ başlıklı projesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından kabul edildi.
Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Uygur, “Hedeflediğimiz teknolojiyi üretmek için temel bilimleri iyi bilmemiz lazım. Malzeme bilimi ve mühendisliği, geçmiş çağları belirlediği gibi geleceği de belirleyecektir. Hafif, dayanıklı, ucuz ve güvenilir malzemeler kompozit bilimi sayesinde üretilebilmektedir” şeklinde konuştu.
Temelde kompozit malzemelerin ana yapısının iki bileşenden oluştuğunu belirten Prof. Dr. İlyas Uygur; bu bileşenlerden ilkinin polimer, metal, seramik esaslı malzemeler olan “Matris Malzeme”, diğer bileşenin ise cam elyafı, karbürler, aramid, naylon gibi malzemelerden oluşan “Takviye Malzeme” olduğunu ifade ederek bu iki temel bileşen üzerinden yapılan Ar-Ge çalışmaları ile kurşun geçirmez yelek, ıslanmayan kumaşlar, kir tutmayan camlar, helikopter parçaları, araç gövde parçaları, tenis raketi ve sörf tahtası gibi katma değeri yüksek ürünler üretilebildiğini sözlerine ekledi.
Düzce Üniversitesi “Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Uygur, “Fakültemiz Makine Mühendisliği Bölümü’nden Arş. Gör. Yakup Okan Alpay ve Arş. Gör. Rıdvan Ongun’un içerisinde bulunduğu “Kompozit Kalıplama Tekniği ve Vakum İnfüzyon ile Kompozit Malzeme Üretimi Eğitimi’’ adlı proje, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilmiştir. Bölüm araştırma görevlilerimiz İzmit’te bulunan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı genel binasında imza törenine katılmışlardır. Sanayi ve üniversitede, ilgi duyan herkesin katılabileceği bu eğitim programı; yeni yöntem ve tekniklerin uygulanmasına yardımcı olacak ve üretim verimliliklerini artıracaktır. Bu gurur verici gelişme için değerli akademisyen arkadaşlarımı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz