Geleceğin Tiyatrocuları Yetişiyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından yeni oyuncuların ve sanatçıların Türk Tiyatrosuna kazanılması amacıyla

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından yeni oyuncuların ve sanatçıların Türk Tiyatrosuna kazanılması amacıyla başlatılan kurslar aralıksız olarak devam ediyor.

Kursa kabul edilen öğrencilerden en küçüğü 16 yaşında en büyüğü ise 30 yaşında. Dersler, tamamen alanında uzman eğitmenler tarafından, Mersin kongre ve sergi sarayı’nda veriliyor. Öğrencilere, sahne bilgisi, doğaçlama, beden dili-pandomim, diksiyon, dramaturji, ve tiyatro tarihi eğitimi veriliyor.

Yıl boyunca aldıkları eğitim sonunda bir oyunla öğrendiklerini sahneye taşıyorlar. Kursiyerler bu yıl, Mehmet Tekkanat’ın derleyip Güvenç Gümüş’ün sahneye koyacağı "Yolunu Bulmanın Yolu" adlı oyunu sahneleyecek. Mersinli gençlere tiyatroyu, sevdirmek ve geleceğin oyuncularını yetiştirmek olduğunu belirten Şehir Tiyatrosu kurs sorumlusu Mehmet Tekkanat, ‘‘Şehir Tiyatrosu kurulduğundan bu yana düzenli olarak bu eğitimi veriyoruz, bu kurslar sayesinde Mersin’de tiyatroyu geniş kitlelere ulaştırabiliyoruz. Kurslarımızdan şimdiye kadar yaklaşık 30 kadar gencimiz çeşitli konservatuarları kazandı. Gençlere güvenmek ve onlara sorumluluk vermek gerek’’ diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: