“geleceğinizin Hastalığı Obezite Olmasın”

Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencileri tarafından, “Küreselleşme ve Obezite” sempozyumu gerçekleştirildi. Sempozyumda geleceğimizi tehdit eden gıdalar...

Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencileri tarafından, “Küreselleşme ve Obezite” sempozyumu gerçekleştirildi. Sempozyumda geleceğimizi tehdit eden gıdalar ve bu gıdaların verdiği ya da vereceği zararlar konuşuldu.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Alev Ofluoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşen sempozyuma; Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Ekrem Çalkılıç, Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Programın açılışında konuşan Prof. Dr. Hacısalihoğlu, “Obezite giderek küresel bir meseleye dönüşüyor. Küresel konular yönetilmesi zor konulardır. Yanlış alışveriş alışkanlıkları, yanlış beslenmeye sebep oluyor. Uluslararası bir probleme dayanan küreselleşme ve obezite, şu anda önlemini almamız gereken, çağın yaşam sağlığını tehdit eden en büyük etkendir” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

İŞARET DİLİYLE EĞİTİM

Doç. Dr. Oğuz Özyaral ise, “Dünya hızlı bir şekilde dönüyor ve biz neredeyiz? Çoğumuz sabah kalkar kalkmaz Türk kahvesi yerine, işlenmiş kahve içiyoruz ve kahvaltı yapmadan çıkıyoruz. Sonra bu da yetmezmiş gibi öğle yemeğini ve akşam yemeğini de hamburgerlerle geçiştiriyoruz. Bunların hepsi obezitenin temelini oluşturan etkenler. Hazır yiyecekler yaşam sağlığını tehdit eden ve kaliteli yaşamımızı yavaş yavaş kemiren en büyük faktördür. Şişmanlık da, zayıflık da beyinde bitiyor. Geleceğinizin hastalığı obezite olmasın” şeklinde konuştu.

İşaret diliyle de salondaki herkese teşekkür eden Özyaral, “Akademik alanda işaret diliyle eğitim yapan tek üniversite biziz” dedi.

Sempozyumda öğrenciler, beşer kişilik gruplar halinde obezite konusuyla ilgili sunumlar yaptı. ‘Fiziksel aktivitenin sağlığımıza etkisi ve obezitenin fiziksel aktivitelerle önüne geçilebilmesi’, ‘Hareketsiz yaşam en önemli sorun’, ‘Çocukluk çağından itibaren egzersiz ve aktivite tedavisinin önemi’, ‘Obezite nedir? Gelecek yaşantımıza etkileri ve alınması gereken önlemler’, ‘Obezite nasıl belirlenir?’ konularıyla ilgili projeler, multimedya sunumlarla davetlilere anlatıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: