Gelecek Yaşam İçin, Doğa Sağlıktır

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü ve Lisinia Yaban Hayatı Koruma Merkezi işbirliğiyle hayata geçirilen "Gelecek Yaşam...

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü ve Lisinia Yaban Hayatı Koruma Merkezi işbirliğiyle hayata geçirilen "Gelecek Yaşam İçin, Doğa Sağlıktır" projesi tanıtım toplantısı yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen proje tanıtım toplantısına İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Öztürk Sarıca, İl Sağlık Müdür Yardımcıları ve Lisinia Gönüllüleri katıldı.

Proje ile çocukların doğaya verdikleri önemin artacağını belirten Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Sırrı Şenbayram, "Çocuklarımıza yönelik 'Çocuklar çok televizyon izlemeyin’, ‘Çocuklar bilgisayarın başında çok durmayın’ diye konuşuyoruz. Biz bir takım tehlikelerin farkındayız. Kabaca söylemek gerekirse, özellikle çocuklarda bilgisayar başında oturmaya, obeziteye bağlı sorunlar, bunun yanında psikiyatrik bozukluklar, görmeyle ilgili bozukluklar, toplumdan kopuk bir yetiştirilme şekli görebiliyoruz. Ama biz sadece çocuklara öğüt vermekle yetiniyoruz. Çocuklara yol göstermemiz gerekiyor. Burdur bu iş için son derece uygun çünkü burada Lisinia Yaban Hayatı Koruma Rehabilitasyon merkezi gibi muhteşem bir merkez var. Çocuklarımız artık dalından meyve yemiyorlar, biz dalından meyve yemelerini, toprağa dokunmalarını istiyoruz. Klavyeye dokunuyorlar ama toprağa dokunmuyorlar. Doğa oyunları kulüpleri kurulacak. Bunun yanında piknikler, yarışmalar, uçurtma şenlikleri düzenleyerek, çocukları doğa ile buluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Lisinia Yaban Hayatı Koruma Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Öztürk Sarıca ise, “Doğanın paylaşımı konusunda her türlü projeye açığız. İnsanlar doğayı katlediyorlar. Doğayı katlettikten sonra geri kazanma şansı yok. Toprak canlı. O kadar canlı ki, altında milyonlarca canlıyı barındırıyor. Doğa yıkımları çok çabuk durdurulmalıdır. Çocukların bilinçlenmesiyle anne ve babalardaki duyarlılık artacak” şeklinde konuştu

İLK UYGULAMA GAZİ ORTAOKULU’NDA GERÇEKLEŞTİ

"Gelecek Yaşam İçin, Doğa Sağlıktır" projesinin ilk uygulaması Gazi Ortaokulu’nda gerçekleşti. Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Ramazan Çakıroğlu tarafından projenin sunumu gerçekleştirildi. Lisinia Gönüllüleri'nin de sunum yaptığı uygulamada, öğrencilere doğanın önemi anlatıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: