"Gelecekle Buluşma" Teknoloji Toplantısı

GAZİANTEP (AA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Bütün dönemlerde bilgiyi elinde tutan her zaman güçlü olmuştur" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Bütün dönemlerde bilgiyi elinde tutan her zaman güçlü olmuştur" dedi. Şahin, bir otelde teknoloji firmalarının katılımıyla düzenlenen "Gelecekle Buluşma" adlı toplantının açılışında, geleceğin iyi bir şekilde planlanıp yönetilmesi için, zamanın ruhunun iyi yakalanması ve teknolojiyi iyi anlamak gerektiğini söyledi. Akıllı ve bilgi ekonomisinde en önemli sermayenin insan olduğunu vurgulayan Şahin, "Her alanda olduğu gibi bu alanda da kalkınmanın özü birey. Bizim birey, toplum, devlet olarak bu alan üzerinde odaklanmamız ve geleceği planlamamız gerekiyor" diye konuştu. Kalkınma ve demokrasinin yerelde başladığına işaret eden Şahin, birey, toplum, devletler ile kentlerin kendi içlerinde yarıştığına dikkati çekti. Yetişmiş insanın "güç" olduğunu belirten Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: “Bütün sınırların kalktığı, değişimin , dönüşümü çok hızlı yaşandığı bir dünya düzenindeyiz. Bu yeni dünya düzeninde ayakta kalabilmek için tarım devrimi, sanayi devriminde yaşadığımız sorunları en aza indirebilmemiz için bu yeni zamanın ruhunu çok iyi anlamamız, yakalamamız gerekiyor. Bütün dönemlerde bilgiyi elinde tutan her zaman güçlü olmuştur."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: