Geleneksel 3. Eğitim Festivali yapıldı

Kağızman Geleneksel 3. Eğitim Festivali 15 Mayıs 2012 Salı günü İstiklal Alanı’nda şehir merkezi ve köy okullarının, ve halkın büyük katılımı ile yapıldı.

Kağızman Geleneksel 3. Eğitim Festivali 15 Mayıs 2012 Salı günü İstiklal Alanı’nda şehir merkezi ve köy okullarının, ve halkın büyük katılımı ile yapıldı. Festivale Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy, Garnizon Komutanı, İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Parlar, Kağızman Meslek Yüksek Okulu Müdürü Alparslan Yüce İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Harun Yüce , Halk Eğitim Müdür Yardımcıları, Kurum ve Kuruluş Amir ve memurları, Öğretmenler, öğrenciler, veliler katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Parlar yaptığı konuşmasında: Sayın Kaymamım, Garnizon komutanım, İl Milli Eğitim Müdürüm, değerli protokol üyeleri, değerli öğretmenler ve öğrenciler, ilçemizdeki bütün okulların katılımı ile gerçekleştirdiğimiz Kağızman Geleneksel 3. Eğitim Festivaline hepiniz hoş geldiniz.

Reklam
Reklam

Bugün geleneksel eğitim ve öğretim anlayışını terk ederek öğrenci farklılığı ile rengarenk bir tablo oluşturulan bir gündür. Bugün çocuklarımızın kendi hayallerini her renk ve notayı harmanlayarak en somut haliyle gözlerinizi büyüleyeceği bir gündür. Bugün sizlerle beraber bir çocuğun gözünden hayatın ne kadar anlamlı ve güzel olduğuna tanık olacağımız bir gündür. Bu şenliklerimizin hazırlanması aşamasında öğretmen ve öğrencilerimiz uzun bir süreçten geçtiler.

Belki de bütün bir yılın ve bu emeklerin taçlandıracağı bu festival bizleri gururlandıracak ve duygulandıracaktır. Bugün özellikle okul öncesi eğitimin ne kadar önemli olduğunun farkına gün boyu festival etkinliği ile şahit olacağız. Bu festival için ellerinden gelen gayreti gösteren bütün öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyor saygılar ve sevgiler sunuyorum, diye konuştu.

Kağızman İlçe Kaymakamı Şuayib Gürsoy ise yaptığı konuşmada sözlerini şöyle sürdürdü: Kıymetli misafirler, değerli Kağızmanlılar, Öğretmenler ve öğrenciler, basın mensupları güneşin altında sabırlarınız fazla zorlamadan konuşmamı kısa tutacağım. Bu planlamayı üç yıl önce o dönemdeki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini sürdüren Fesih Altay hocamla birlikte yaparken bir şenlik faaliyeti olarak düşünmüştük. Ama bu üçüncüsü gerçekleştirilen bir geleneksel festivale dönüştü. Bu çok sevindiricidir. Eğitim öğretim sezonunun sonuna gelmek üzereyiz. Bir yıl boyunca öğretmen ve öğrenciler verdikleri emeklerin karşılığını bu festival ile yaşamaktadır. Öğrencilerimiz burada eğlenecektir. Tüm bayramların bu şekilde halkla coşku ile geçmesini düşünüyorum. Bu hafta gençlik haftasıdır. Ben bu festival ile bu gençlik bayramının başladığını düşünüyorum. Bu vesile ile bütün öğretmen ve öğrencileri kutluyorum. Bu açılıştan sonra Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisinin açılışı da var. İkisini birlikte düşündük. Halk Eğitim Merkezi’nin sergisinde emeği geçen herkesi de tebrik ediyor teşekkürler sunuyorum sağ olun, diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kurulan iki çadır içerisinde öğrencilerin yaptığı eserler, resimler, icatlar, el becerileri sergilendi. Çadırlarda ki sergilerin açılışını Kaymakam Şuayib Gürsoy ve üst düzey kurum amirleri birlikte yaptılar.

Açılışların ardından Kağızman İlköğretim Okulları öğrencilerinden oluşturulan yöresel halk oyunları oynandı. Oyunlar davul zurna eşliğinde oynanırken halk büyük bir mutluluk ve coşku yaşadı. Davulda Adem Tepe, Zurnada Ümman Zorba ve Türküde Binalı Bulut oyunları Aras Aras Han Aras türkü oyunu ile başlatarak devam ettirdiler.

Kağızman İlçe Milli Eğitim öğretmen camiasından Hüseyin Gümüş ise çaldığı bağlama ile deyişler seslendirdi. Son deyişini ise şelpe yöntemi ile seslendirerek büyük bir coşku yarattı. Festival öğrencilerin çeşitli oyunlarıyla ve hünerleriyle devam etti. Festival kapsamında Mustafa Yalçın İlköğretim Okulu’nun hazırladığı şiir dinletisi ise Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda akşam saat 18.00 de sunuldu. Dinletiye öğrencilerin yanı sıra veliler de katılarak duygulu anlar yaşadılar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: