Geleneksel Ramazan Sokağı Programı Devam Ediyor

Şanlıurfa’nın Karaköprü Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ve her gece ayrı bir etkinliğin sahne aldığı...

Şanlıurfa’nın Karaköprü Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ve her gece ayrı bir etkinliğin sahne aldığı "Geleneksel Karaköprü Ramazan Sokağı" programı devam ediyor.

Karaköprü Belediyesi tarafından kurulan Ramazan Sokağı alanına Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile birlikte etkinliğin yapılacağı alana geçen Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Karaköprülü vatandaşlar tarafından sevgiyle karşılandı. Programda şiir dinletisinin ardından bir konuşma yapan Başkan Çiftçi, "Değerli Karaköprülüler şükürler olsun mübarek Ramazan ayının Karaköprü’de coşkuyla, huzurla aile ortamı içerisinde yaşamının huzurunu sağlıyoruz. 30 gün Ramazan Bayramı'na kadar her gün bu alanda Belediyemiz tarafından çeşitli programlar, Ramazan'ın ruhuna uygun, insanımızın maneviyatını güçlendiren, onları dini eğitim açısından bilgilendiren ve gerçekten Ramazan'ın o coşkusunu, feyzini, bereketini doruklara taşıyacak programlara imza atmanın huzuru içerisindeyiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"Karaköprü güzelleşiyor, Karaköprü’de huzur var bereket var" diyen Çiftçi, "Bugün özellikle Sayın Valimizin teşrifleri, bizleri onurlandırdı. Karaköprümüze çok duyarlı ve her projemizde katkıları var. Bunu Karaköprülülerin bilmesini istiyorum" dedi.

Daha sonra vatandaşlara hitaben sahnede bir konuşma yapan Vali Güvenç, "Sevgili Karaköprülüler, sevgili misafirler öncelikle geceniz hayırlı olsun. Ramazan-ı Şerif'in ülkemize, topraklarımıza, milletimize, tüm İslam alemine hayırlar getirmesini, barış getirmesini, huzur getirmesini içtenlikle diliyorum. Çevremizde akan kanın durmasını, yürekten ve içtenlikle diliyorum" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok şükür Karaköprü Belediyemizde huzur içerisinde Ramazanı kutluyoruz. Bu huzurun dalga dalga bütün İslam alemine ve bütün dünyaya yayılmasını da gönülden ve içtenlikle diliyorum. Ramazan kardeşlik demektir, bereket demektir, şefkat demektir, sevgi demektir ve bunu yaşayanlara ne mutlu diyorum. Başkanlarımıza muhtarlarımıza bu işe emek veren herkese ne mutlu diyorum. Çoluk çocuğuyla ailesiyle Ramazanı idrak eden bütün Şanlıurfalı kardeşlerimi, Karaköprülüleri içtenlikle kutluyorum."

Reklam
Reklam

Güvenç, gelecek Ramazan aylarının da bu gayretlerin sonunda daha anlamlı ve güzel yaşanacağına inandığını belirterek, herkesi sevgi ve saygıyla selamladı.

Konuşmaların ardından sahne alan "Grup Hafızlar İlahi Ekibi" semazenler eşliğinde birbirinden güzel ilahi eserleri seslendirerek etkinliğe gelen protokol üyelerine ve vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: