Geleneksel Sanatların Adresi Mamak Kültür Merkezi

Binlerce kişiye meslek edindirme ve hobi kurslarında eğitim veren Mamak Belediyesi geleneksel sanatlarımızdan olan; hat,...

Binlerce kişiye meslek edindirme ve hobi kurslarında eğitim veren Mamak Belediyesi geleneksel sanatlarımızdan olan; hat, tezhip ve ebru kurslarına da ev sahipliği yapıyor.

Mamak Kültür Merkezi’nde Eylül ayında başlayan geleneksel kurslarda yaklaşık 140 öğrenci ders görüyor. 18 ile 60 yaş arasında her yaştan öğrencinin katıldığı kurslar hem meslek sahibi yapıyor hem de geleneksel sanatlarımızı kuşaktan kuşağa aktarıyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Kurslarımız sayesinde toplumumuzun kültürel miraslarını gelecek kuşaklara aktararak unutulmamasını sağlıyoruz. Her sene yüzlerce Mamaklının faydalandığı kurslarımız hem geleneksel sanatlara hizmet ediyor hem de kendini geliştirmek isteyen Mamaklılara bu imkanı sunuyor” dedi.

Reklam
Reklam

Kökeni altıncı yüzyıla dayanan ve güzel yazı yazma sanatı olarak bilinen hat Mamaklılar tarafından en çok tercih edilen kurs. Cumartesi günleri yapılan kursta bu dönem 81 kursiyer ders görüyor. Altın ile süsleme anlamına gelen değerli evrak ve levhaların süslendiği tezhip kursuna 27, ebru kursunu ise 33 kursiyer katılıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: