Geleneksel Topçam Şenlikleri Ve Kentlerin Kültür Buluşması

 Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, "Topçam Festivali kapsamında 5 il bir araya gelecek ve kültürler arası buluşma sağlanacak" dedi.

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, "Topçam Festivali kapsamında 5 il bir araya gelecek ve kültürler arası buluşma sağlanacak" dedi. Taşkesen, valilikte düzenlediği basın toplantısında, 2-7 Temmuz'da yapılacak Geleneksel Topçam Şenlikleri ve Kentlerin Kültür Buluşması'na Amasya, Yozgat, Sivas ve Çorum'un da destek vereceğini söyledi. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak etkinliklerde her ilin kendi kültürlerini yansıtacağını ifade eden Taşkesen, Tokat'ın tarım şehri olduğu kadar turizm şehri de olmak durumunda olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Adnan Çiçek ise festival kapsamındaki etkinliklerin bu yıl Tokat'ta yapılacağını, gelecek yıllarda ise diğer illere de taşınacağını aktardı. Tanıtım için Ankara'ya, İstanbul'a, İzmir'e gittiklerini dile getiren Çiçek, şunları kaydetti: "Ancak yanımızdaki komşu iller bu anlamda bizi tanımıyor. Bu tür yakınlaşmaların, kültürel kıskançlıkları da engelleyeceği kanaatindeyim. Bu tür yakınlaşmalar, aynı zamanda buradaki gençlerimizin, öğrencilerimizin belki farklı kesimlerdeki insanlarımızın günübirlik ziyaretlerini de gündeme getirecek. Bu adımı ilk kez Tokat olarak attık. Gelecek yıllarda bu adım sanıyorum büyüyerek devam edecek."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz