Geleneksel Türk Sporları Meram'da Yaşatılacak

 Meram Belediyesi tarafından Pamukçu Mahallesi'nde yapımı devam eden "Geleneksel Türk Sporları ve Atlı Rehabilitasyon Merkezi"nin inşaatında sona gelindi.

Meram Belediyesi tarafından Pamukçu Mahallesi'nde yapımı devam eden "Geleneksel Türk Sporları ve Atlı Rehabilitasyon Merkezi"nin inşaatında sona gelindi. Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, gazetecilere yaptığı açıklamada, geleneksel ata sporları olan yağlı güreş, cirit, binicilik, okçuluk gibi alanlarda çalışma yapmak, sporcu yetiştirmek ve müsabakalar tertip etmek için yapılan tesisin kısa süre içinde hizmete gireceğini söyledi. Türk sporları merkezinin, 28 bin metrekarelik alana yapıldığını dile getiren Kalaycı, bu merkezde 700 metrelik koşu pisti, 430 seyirci kapasiteli tribün ve 260 araçlık otopark bulunduğunu ifade etti. Kalaycı, 5 bin 400 metrekarelik kapalı alanda ise misafirhaneler, personel odaları, kafeterya ve diğer sosyal donatıların yer aldığını belirterek, şunları kaydetti: "Yaklaşık 4 milyon 500 liraya mal olan bu güzel tesis, yakın zamanda spora ve sporcuya hizmet vermeye başlayacak. Bu fonksiyonel tesisin en önemli özelliği de yüzlerce yıl Türk milletinin sadık dostu niteliğinde olan atların yetiştirilmesidir. Onlarla olan uğraşın insana verdiği huzur ve sükunun tekrar hatırlanması sağlanacak. Atlı tedavi merkezinde, ortopedik hastalıklar, içe kapalılık, beyin yaralanmaları, down sendromu, ruhi bozukluklar, işitme-öğrenme bozuklukları, zihinsel gerilik ve bazı omurilik hastalıkları rehabilite edilebilecek." Ayırca, Konya Rahvan Atları Spor Kulübü Başkanı Ali Peksemerci ve yönetim kurulu üyeleri, Kalaycı'yı makamında ziyaret etti. Peksemerci, ata sporlarının yaşatılması açısından önemli boşluğu dolduracak güzel bir tesisi Konya'ya kazandırdığı için Kalaycı'ya teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: