Gelibolu'da birlik beraberlik toplantısı yapıldı

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki toplantı geniş bir katılımla yapıldı.

Kamuoyunu uzun süredir meşgul eden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin Gelibolu'da yapacağı yeni yüksek okul binası ile ilgili Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısı geniş bir katılım ile yapıldı.

Gelibolu Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar ve Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Özen kamuoyuna son gelişmelerle ilgili bilgi sundular.

Reklam
Reklam

Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Özacar, "Amacımız bu projenin bir an önce hayata geçmesi ve kapalı alanda dört kat üzerine bir fakülteye dönüşmesidir. Dolayısıyla bir Meslek Yüksekokulu değil, bir fakülte olması gerek" sözlerinin ardından kürsüye Kaymakam Nazlı'yı davet etti.

Sözlerine, "Gelibolu'ya geldiğim gün itibarıyla değişik kesimlerle yaptığım toplantılarda, birlik ve beraberliğin eksik olduğunu gözlemledim. Sebebini sorduğumda, 'önceki dönemlerde bu tür toplantılar yapıldı ama sonuç alınamadı' denildi" diye başlayan Kaymakam Nazlı şöyle devam etti:

"Şu an gündemimizde olan ve yapılması için büyük uğraşlar verilen yeni yüksekokul binasının önündeki pürüzleri aşmak için Gelibolu halkının birlik, beraberlik içinde olması için yaptığım basın açıklamasıyla Gelibolu'yu ihmal eden zihniyetlere karşı savaş açtım. Gelibolu'nun kaybedecek bir dakikası bile olmadığı inancıyla hareket ederek bir yüksekokulun Gelibolu için kaçınılmaz bir fırsat olduğu zihniyeti ile yapılması gerekenleri başarmak için Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Özen ile bir araya gelip Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Sedat Laçiner ile görüştük. Üç kat olması planlanan üniversite inşaatının iki kata indiriliş sebeplerini sorduğumuzda tatmin edici cevaplar alamadık. 'Üçüncü katı biz yapalım' dedik ve inanıyorum ki Gelibolu halkı, Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası, diğer sivil toplum örgütleri ile birlik, beraberlik içinde bunu başarırız' dedik. Yaptığım basın açıklaması sonrası destek gördüğüm tüm sivil toplum örgütlerine, bu bilgilendirme toplantısına katılan sizlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."

Reklam
Reklam

Kaymakam Namık Kemal Nazlı, konuşmasının son bölümünde "Gelibolu olarak birlik, beraberlik içinde yapılacak üniversitenin üçüncü katına Gelibolu'nun kurtuluş günü olan 26 Kasım günü geniş kapsamlı bir kampanya başlatıp bizler yapalım" sözleri ile salonda bulunan katılımcılardan büyük alkış aldı.

Kaymakam Nazlı'nın konuşmasının ardından söz alan Belediye Başkanı Özacar, üniversite yönetimi ile yapılan görüşmeyi hatırlatarak, "Üç kat düşünülüp, iki kata düşürülen yüksekokul inşaatının maddi kaynaklar yüzünden yapılamıyorsa bizler Gelibolu halkıyla dayanışma içinde yapabileceğimizi söyledik. İnşaat alanı içinde değişik alternatifler sunduk ama olumsuz sonuçlar aldık. Bizler gelişmiş bir Gelibolu için çalışıyoruz. Birlik, beraberlik içinde çalışarak bunun üstesinden geleceğimize inanıyorum" dedi.

"Amacımız bu projenin bir an önce hayata geçmesidir" diyen Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yapılacak binanın dört katlı olmasını beklerken, iki katlı meslek yüksekokulu olarak indirgenmesi bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Biz bunun kaynağının hazır olduğunu düşünüyorduk. Bizler burada dedik ki, 'madem kaynak sıkıntısı var Kaymakamlık, Ticaret Odası ve yerel yönetim olarak bizler bunları nasıl karşılarız, nasıl eski haline döndürürüz' ümidiyle Çanakkale'ye gittik ama ne yazık ki anlatma olanağı bulamadık. İşte çeşitli polemiklere yol açmaması için bunu da anlatmaya gerek duyduk. Bunu anlatmaya çalışacağız ve teknik şeklini açıklamaya çalışacağız. Gerek bu projenin gerçekleştirmesi aşamasında diyalog yoluyla, gerekse bunun bir günlük değil geleceğe yönelik bir proje olduğunu düşünüyoruz. Binanın fiziki olarak büyütülmesi gerektiğini savunuyoruz. Biz, Gelibolu halkı şu ya da bu şekilde diğer katları tamamlar bizim arzu ettiğimiz seviyeye gelir diye düşündük. İşte bunu tekrar eski haline dönüştürebilmek için büyük bir güç birliği yapma gereksinimine inandık bu nedenle bugün burada bir bilgilendirme toplantısı yapmaktayız."

Reklam
Reklam

"Sevgili arkadaşlar bize sunulan iki katlı binada ilk etapta bizim üniversiteye Milli Savunma Bakanlığı'ndan alınıp tahsis edilen yerin gösterdiğimiz plana göre 46 bin m2'lik alanda belirli bir kısmı açılmamış durumda bizler bu yolu açalım" diyen Özacar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu proje geleceğe yönelikse, bu proje farklı bir şekilde dizayn edilebilir. Eğer yarın diğer alanımızı, arkamızı büyütmek istiyorsak bizim gözümüzde olan alan tabi yine Milli Savunma Bakanlığı'na dayalı bir karar, teklif edersek güç birliği yaparsak rezerv alan dediğimiz bir alanımız var. Ancak arkaya geçerken, ilk önce temelleri atılsın ümit ediyorum ki daha bir çok temeller atılır. Yaklaşık 100-150 dönüm bir fakülte kampüsü sadece dört duvar ile bir fakülte kampüsünün olmayacağını bilen insanlarız. Dolayısıyla buranın gelişime açık olduğunu rezerv alanlarının mutlaka olması gerektiğini, planlamaların mutlaka asgari 25,35,40 ya da 50 yıla dayanan bir bakış açısıyla planlanması gerektiğini düşündük. Böyle öneriler götürdük. Ama sonuçta bizimki sadece bir öneri, takdir üniversite yönetiminindir.

Reklam
Reklam

Bu konuda Sayın Kaymakamımızın da çeşitli girişimleri var, bilgileri ulaştırıyor. Sonuç nasıl çıkacak bilemiyorum. Teklifler götürdük, girişimlerde bulunduk. Mevcut siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve Gelibolu halkı herkes üzerine düşecek görevi yaparsa hepimizin ortak ürünü olarak daha farklı bir yolda yol alırız. Biz iki katlı bir binaya mahkum kalmayalım. Ticaret Odası ile diğer kurum ve kuruluşlar ekonomik katkı sağlarsak, Gelibolu halkı olarak belki bir ilki becerir bunu fiziki olarak yerine getiririz. Ama öncelikli olayımız yerleşim planı burada değil, farklı yerde olmalı. Bunlar bir öneridir ve takdir yine üniversite yönetiminindir."

Toplantıda son olarak söz alan Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Özen, "Bugün burada toplanmamızın amacı yıllardır süre gelen meslek yüksekokulunun yeni binası ile ilgili kamuoyuna bilgilendirme toplantısıdır" dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası'nın bütün siyasi partilere eşit mesafede bulunduğunu, hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadığını vurgulayan Özen konuşmasını şöyle tamamladı:

Reklam
Reklam

"Şahsım ve temsil ettiğim Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası hiç bir siyasi partinin arka bahçesi olmamış, hiç bir zümrenin sözcülüğünü yapmamış, tüm siyasi partilere eşit mesafede durmuş, Gelibolu'nun çıkar menfaatleri için her zaman elini taşın altına koymuş ve koyacaktır. Rektörümüzün 'Gelibolu'da meslek yüksekokulu değil de, bir fakülte olarak görmek istiyoruz' sözü bizleri heyecanlandırdı. Yer tahsisi ile ilgili belirli bir noktaya geldik ama bunun mali boyutu var. Bu mali boyut ile ilgili Kalkınma Bakanımıza ilçemizin iktidar partisi yöneticileri ile beraber müracaatlarda bulunduk ve onlarda olayı çok yakından takip ettiler. Belli bir miktarda para tahsis edildi, bu parada başlangıç olarak bir kıvılcım oldu. Sayın Kaymakamımızın da dediği gibi 'kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz.' Gelibolu, tarih açısından zengin tarihi bir ilçedir. Geri kalmamalıdır. Biz birlik olursak, siyasi menfaat gözetmeden birlik olursak, aşamayacağımız hiçbir şey olmaz. Başlanmış iş bitmiş iştir. Bu konuların aşılacağına inanıyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz