Gelibolu'da İlk Şeb-i Arus töreni

Gelibolu'da ilk Şeb-i Arus töreni haftasonu yapılacak.

Gelibolu'da ilk Şeb-i Arus töreni haftasonu yapılacak.

Hz. Mevlana'nın 739. Vuslat yıldönümü etkinlikleri Gelibolu Mevlevihanesi'nde yapılacak.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tasavvuf Topluluğu ve Çanakkale Tasavvuf Vakfı tarafından organize edilecek olan Şeb-i Arus etkinlikleri 23 Aralık Pazar günü saat 17.00 de "Hz. Mevlana ve Mevlevilik" konulu söyleşi ile başlayacak.

Çeşitli ikramlar, mesnevi okumaları ile devam edecek program, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri ve Tasavvuf Vakfı üyelerinin yapacağı sema ayin-i şerifi ile devam edecek.

Reklam
Reklam

Etkinliklerin tümü ücretsiz ve tüm halka açık olacak.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tasavvuf Topluluğu Başkanı Ersin Yaman yaptığı açıklamada; "Üniversitelerimiz kültür ve bilim merkezleridir. Bu kapsamda kültürümüzün temel taşlarından olan "Mevlana ve Mevlevilik" kültürü üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Üniversite öğrencilerininde görev aldığı ilk Şeb-i Arus törenlerini gerçekleştireceğiz. Çanakkale halkından gördüğümüz yoğun ilgi, ülkemizin bir kültür yuvası olduğunun en temel belirtisidir. Üniversite ile halkımızı "Mevlana Öğretisi'nde" buluşturuyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz