Gelibolu'da kovandan kaçan arılar, arıcının bahçesinde kümelendi

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde kovandan kaçak arılar, caddelerde bir süre dolaştıktan sonra bir arıcının bahçesindeki ağaçta kümelendi.

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde kovandan kaçak arılar, caddelerde bir süre dolaştıktan sonra bir arıcının bahçesindeki ağaçta kümelendi.

Gelibolu'da Camikebir Mahallesi Cumhuriyet Okulu Caddesi'nde bir bulut gibi dolaşan arılar yoldan geçenlere zor anlar yaşattı. Caddelerde sürü halinde arıların dolaştığını gören vatandaşlardan bazıları yollarını değiştirdi, kimileri de arıların üzerlerine konmasına engel olamadı.

Caddeye taşan arılar daha sonra Çanakkale Arı Yetiştiricileri Gelibolu Temsilcisi Hüseyin Akbir'e ait evin bahçesindeki ağaçta toplandı. O sırada evinde olmayan Akbir, yakınlarının haber vermesiyle geldiği evinde, özel elbiselerini giyerek, ağaçta kümelenmiş durumda olan arıları topladı.

Reklam
Reklam

Akbir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kovandan kaçan arıların, "Oğul arı" olduğunu söyledi. Bu mevsimin arıların çoğalmasına müsait olduğunu, kovandaki arı sayısının artarak arı ailesinin kuvvetlendiğini ifade eden Akbir, bu durumda arıların kovanda sıkışık bir duruma girdiklerini kaydetti. Akbir, şöyle dedi:

"Arılar, nesillerinin devamı iç güdüsüyle oğul verme hazırlığına geçerler. Bu amaçla peteklerin alt veya yan kısımlarına ana arı memeleri yaparak, burada ana arı yetiştirmeye başlarlar. İşte bu ana arı memelerinin hücresi kapatılıp da yeni ana arı çıkmasına birkaç gün kala yaşlı ana arı, etrafına toplandığı her yaştaki arıyla kovandan çıkarak, havada bir bulut kümesi gibi 2-5 dakika şaşkın ve kararsız dolaşırlar. Sonra ana arının konduğu bir ağaç dalı, saçak, duvar gibi yerde üzüm salkımı gibi toplanırlar. Bu olaya arılar 'oğul verdi' denir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: